Närbild på en tallrik med vit fisk ligger över en rödbetsbädd och potatis.

Dala-Floda Värdshus, slowfoodrestaurang

Restaurangen med slowfood-anda är en av få KRAV-certifierade restauranger i Sverige med minst 90% ekologiska råvaror.

Information

Beskrivning i White Guide: ”Getostfyllda krasseblad, toppade med färgsprakande krasseblommor och en dressing på fläderblom är inte bara en balansakt mellan sötma och syra utan en rätt som smakar skir försommar...Men paret Ersson tar inte bara hand om oss gäster, utan har utvecklat en stor lyhördhet för råvarorna. Och inte blir det sämre av att nästan allt som serveras är ekologiskt

Restaurangen lagar på närproducerade grönsaker och lamm från byn, sommartid är ca 70% närproducerat och Värdshuset är självförsörjande på örtkryddor, sallatsblad och blommor. I anslutning till kryddträdgården finns en liten "potager", en vacker odling där både grönsaker och blommor samsas, där exempelvis bönor, palmkål och krasse.

Fakta

  • White Guide
  • Taste of Dalarna

Vägbeskrivning

Det är lätt att hitta till Dalarnas Lustgård, Dala-Floda, beläget mellan Mockfjärd och Björbo, längs Riksväg 71/E16. Vid riksvägen står skylt ”Dala-Floda Värdshus” följ den charmiga vägen - och skylten ner mot sjön.