Cykla i Säterdalen


Upptäck den unika miljön i Säterdalens naturreservat tillsammans på cykel. Utforska skogsklädda branter och stigar som följer Ljusteråns vindlande vatten.


Säterdalen - Dirtbanan/ 5 km

Turen är lämplig för barn från 6 år och uppåt. En mycket varierande mtb-tur som är barnens favorit.

Turen slingrar sig fram genom Säterdalen, som är ett av Europas största ravinsystem. En säregen och unik naturupplevelse väntar i det mäktiga ravinsystemet. Meterhöga ormbunkar, täta buskage och prunkande örter bidrar till ett nästan tropiskt intryck.

Cykelturen passerar också Säterdirten. En cykelupplevelse utöver det vanliga med velodromkurvor och härliga hopp. Hoppen är byggda för hand och området ändrar ständigt karaktär.

Turen startar och slutar i Säterdalen.

Säterdalen - Bispbergs klack/ 13 km

Turen är lämplig för barn från 10 år och uppåt. En utmanande tur genom vacker gruvmiljö upp till Bispbergs klack. Belöningen blir en vidunderlig utsikt som inte slås av många andra platser i Dalarna. Berget reser sig 315 m över havet och härifrån kan du till exempel se hoppbackarna i Falun och gruvlavarna i Garpenberg.

Vid Bispbergs klack finns det vindskydd och grillplats där ni kan avnjuta er medhavda picknick med närproducerade läckerheter.

Turen startar och slutar i Säterdalen.

Folder: Familjens cykeläventyr genom Säterdalen

Observera att det inte är tillåtet att cykla på annat än markerade leder avsedda för detta:

Se kartan över markerade leder