CBIS 6130921
Visa på karta

Cykelsemester runt Siljan, 3 dygn, start Mora

Upplev sommarfagra Siljan från cykelsadeln! Besök Rättvik med sin berömda långbrygga, Tällberg känt för alla träbyggnader och Leksand som ligger vackert vid Siljans strand. Slutligen anländer ni till Mora där Vasaloppsmuseet och Zornmuseet är ett måste.

Boka

Information

Paketbeskrivning (start måndag):

Dag 1 Mora - Rättvik
(Cykelsträcka 50km)
Cykelpaketet startar i Mora där ni hämtar ut era cyklar. Ni passerar Nusnäs där Dalahästarna tillverkas. Cykelturen går utmed Siljan. När ni kommer till Rättvik så måste ni ta en promenad på den berömda långbryggan som sträcker sig hela 625 meter ut i Siljan. Ni checkar in på Hotell Lerdalshöjden med sin fantastiska utsikt över Siljan. Här blir ni serverade en 2-rätters middag och en skön säng väntar. Hotell Lerdalshöjden är känd för sin goda mat.


Dag 2 Rättvik - Tällberg - Leksand
(Cykelsträcka 25 km)
Efter frukost går cykelturen vidare mot nya upplevelser. Er andra dag bär av till Leksand. Innan ni kommer fram så går cykelturen igenom Tällberg by som ligger fantastiskt vackert med utsikt över Siljan. Här är alla hus och byggnader byggda av trä och de flesta är timmerhus. Väl framme i Leksand så checkar ni in på Korstäppans Herrgård. Här blir ni bjudna på en 4-smårätters meny i den vackra herrgårdsmiljön.


Dag 3 Leksand - Mora
(Cykelsträcka 70 km)
I dag är målet att cykla till Mora. Det kommer att bli varierande cykling utmed Siljan längs kuperade vägar. Ni kommer att cykla igenom byn Västanvik och här ligger Leksands träslöjd, en pittoreskt tvåmans hantverksfabrik där vindflöjeln ”Gubben & Gumman” tillverkas. Här finns även Jobs boden & Jobs Handtryck med de klassiska Jobstygerna. När ni kommer till Siljansnäs med Björkberget så har ni en fantastisk utsikt över Byrviken. Här finns Dalarnas Naturrum som är ett naturmuseum som visar Dalarnas geologi, flora och fauna med över 100 uppstoppade djur. Rovdjurscenter med utställning av de fyra stora rovdjuren: Varg, Björn, Lo och Järv. Efter en lång cykelstrapats idag så blir det skönt att komma fram till Mora Hotell & Spa. Gör ett besök i deras Spa-anläggning innan ni sätter er tillrätta i deras matsal och blir bjudna på en 2-rätters middag.

I ovanstående pris ingår även fri tillgång till relaxavdelningen med ång/torrbastu, pool samt jacuzzi efter spasalongens stängning. Vill man gå ner till relaxavdelningen under spasalongens öppettider kostar det 125:-/person och då ingår lån av badrock samt tofflor. Önskar ni boka spabehandling bör detta göras före ankomst, vid köp av spabehandling ingår lån av badrock och tofflor samt entré till relaxavdelningen.


Dag 4 Mora
Efter frukosten kan det vara skönt att gå runt i Mora och njuta av tillvaron. Vi rekommenderar er att göra ett besök på Zornmuseet och Zorngården i Mora som hör till Sveriges mest omtyckta konstmuseer. Här visas alltid ett urval av Zorns akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar. Besök Vasaloppets Hus med filmvisning och utställning över Vasaloppets historia. Promenera gärna i de mysiga gränderna i stadsdelen Lisselby, besök Mora Kyrka och varför inte ta ett dopp i Siljan.

I paketet ingår:
3 st Hotellövernattningar för 2 personer i dubbelrum
3 st Frukostbuffé för 2 personer
2 st 2-rätters - Middagar exkl. dryck för 2 personer
1 st 4-smårätters meny exkl. dryck för 2 personer
1 st Lunchpaket för 2 personer
1 st Spa-inträde, Mora hotell & spa för 2 personer
2 st 7-växlad damcykel inkl. cykelkorg och cykelhjälm
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning

Om ni har åkt lång väg för att komma till Mora så kan det vara skönt att ta en extra natt i Mora innan er cykelsemester börjar. Vi hjälper er gärna att boka en natt i Mora före paketets början. Ring 0771-62 62 62 eller boka via www.visitdalarna.se/mora-hotell-spa

Faciliteter och service

  • Sommar

Vägbeskrivning

Senast 30 dagar innan avresa när bokningen är slutbetald skickas vouchers till dig via e-post. Vouchern är en värdehandling och ska skrivas ut och tas med på resan. Gäller som betalning för hotellrum, aktivitet eller liknande beroende på vad du har bokat.