CBIS 6130998
Visa på karta

Cykel & Båtkryssning vid Siljan, 3 dygn, start Leksand

Upplev Siljan på cykel och till sjöss! Från Leksand avgår en båtkryssning med M/S Gustaf Wasa som är ett av Sveriges mest intressanta fartyg. Besök Nusnäs och tillverkningen av Dalahästar, Rättvik med långbryggan och Tällberg med sina träbyggnader.

Boka

Information

Paketbeskrivning (start måndag):

Dag 1 Leksand - Mora
(Passagerarbåt M/S Gustaf Wasa)
Följ med på en kryssning från Leksand via Rättvik till Mora med ett av Sveriges vackraste fartyg. Ät och drick gott och se Dalarna från sjösidan. M/S Gustaf Wasa avgår kl. 09.00 från Leksand. M/S Gustaf Wasa är ett av Sveriges mest intressantaste fartyg med en spännande historia och har varit till sjöss på Siljan sedan 1876. Medans fartyget tuffar på intar ni er lunch ombord på kulturarvet. Från sjösidan får ni se de pittoreska byarna med långvariga traditioner av hantverk. När ni kommer fram till Rättvik, lägger fartyget till vid den fantastiska Långbryggan som är hela 625 meter. Efter Rättvik så tuffar färden vidare mot Mora.

Vi rekommenderar er att göra ett besök på Zornmuseet och Zorngården i Mora som hör till Sveriges mest omtyckta konstmuseer. Här visas alltid ett urval av Zorns akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar. Även Vasaloppets Hus med filmvisning och utställning över Vasaloppets historia är ett måste.

Ni checkar in på Mora hotell & Spa och på kvällen blir ni serverade en 2-rätters middag. I priset ingår även fri tillgång till relaxavdelningen med ång/torrbastu, pool samt jacuzzi efter spasalongens stängning. Vill man gå ner till relaxavdelningen under spasalongens öppettider kostar det 125:-/person och då ingår lån av badrock samt tofflor. Önskar ni boka spabehandling bör detta göras före ankomst, vid köp av spabehandling ingår lån av badrock och tofflor samt entré till relaxavdelningen.


Dag 2 Mora - Rättvik
(Cykelsträcka 50km)
På vägen passerar ni Nusnäs där Dalahästarna tillverkas. Ni cyklar alldeles intill Siljan. När ni kommer till Rättvik så kan ni passa på att ta en promenad på den berömda Långbryggan som ni dagen före såg från sjösidan. Ni checkar in på Hotell Lerdalshöjden med sin fantastiska utsikt över Siljan. Här blir ni serverade en 2-rätters middag och en skön säng väntar. Hotell Lerdalshöjden är känd för sin goda mat.


Dag 3 Rättvik - Tällberg - Leksand
(Cykelsträcka 25 km)
Efter frukosten är det dags att cykla vidare mot nya upplevelser. Denna dag bär det av till Leksand, men innan ni kommer fram så kommer ni att cykla igenom Tällberg som ligger fantastiskt vackert med utsikt över Siljan. Här är alla hus och byggnader byggda av trä och de flesta är timmerhus. Är man fikasugen kan man göra flera stopp på vägen för här finns det väldigt mysiga fikaställen. Väl framme i Leksand så checkar ni in på det vackra Korstäppans Herrgård.

Korstäppans Herrgård ligger i naturskön omgivning med utsikt över Siljans vatten. Njut av konst, kultur och gastronomi i toppklass, i en historisk och rogivande miljö. Herrgården byggdes i början av förra seklet och är Leksands äldsta hotell. Ni blir bjudna på 4-smårätters meny i herrgårdsmiljön.


Dag 4 Leksand
Korstäppans Herrgård bjuder på en härlig frukostbuffé i anrik miljö. Ta gärna en promenad ner till sjön Siljan som ligger nära Korstäppans Herrgård.


I paketet ingår:
3 st Hotellövernattningar för 2 personer i dubbelrum
3 st Frukostbuffé för 2 personer
2 st 2-rätters - Middagar exkl. dryck för 2 personer
1 st 4-smårätters meny exkl. dryck för 2 personer
1 st Spa-inträde, Mora hotell & spa för 2 personer
1 st Båttur M/S Gustaf Wasa inkl. lunch för 2 personer
2 st 7-växlad damcykel inkl. cykelkorg och cykelhjälm
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning

Om ni har åkt lång väg för att komma till Leksand så kan det vara skönt att ta en extra natt i Leksand innan er cykelsemester börjar. Vi hjälper er gärna att boka en natt i Leksand före paketets början. Ring 0771-62 62 62 eller boka via www.visitdalarna.se/korstappans-herrgard

Faciliteter och service

  • Sommar

Vägbeskrivning

Senast 30 dagar innan avresa när bokningen är slutbetald skickas vouchers till dig via e-post. Vouchern är en värdehandling och ska skrivas ut och tas med på resan. Gäller som betalning för hotellrum, aktivitet eller liknande beroende på vad du har bokat.