Information för besökare

- gällande Coronavirus (COVID-19)


Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta och håll avstånd till dina medmänniskor. Tillsammans kan hjälpas åt att begränsa smittspridningen av covid-19.

Vi hänvisar till Region Dalarna, Folkhälsomyndigheten och krisinformation.se för senaste information om myndigheters och andra aktörers information om vilka restriktioner och rekommendationer som gäller för resor, friluftsliv, camping med mera.

Vi vill inspirera dig att drömma om minnesvärda upplevelser Dalarna. Vi är högst medvetna om vikten av att följa myndigheternas rekommendationer och hoppas att du besöker oss så snart möjlighet ges.
Förutsättningarna att öppethålla de besöksmål som presenteras på vår hemsida kan komma att ändras. Säkerställ alltid den senaste uppdaterade informationen hos respektive aktör. För att ta del av hur besöksmål, boendeanläggningar och aktivitetsarrangörer anpassar sina verksamheter för att öka din trygghet hänvisar vi till respektive företags webbplats.


Boende och aktiviteter

Sveriges regering har godkänt resor inom Sverige för alla som är symtomfria.

Vi har alla ett ansvar att följa och hålla oss uppdaterade om de restriktioner som finns. Visa hänsyn till varandra, besöksmålens och boendenas regler, till exempel håll avstånd och stanna hemma vid förkylningssymtom. Boenden, restauranger och besöksmål har anpassat sina verksamheter för att förhindra smittospridning, kontakta dem gärna innan besök för vidare information. Ni kan också kontakta oss på Visit Dalarna vid frågor och funderingar och för att få hjälp att boka ett tryggt och säkert besök i Dalarna. Kontakta oss via vårt contact center.

De boende och aktiviteter som bokats via Visit Dalarna kommer fortsatt att följa våra ordinarie avbokningsregler. Du hittar våra bokningsvillkor här! I övrigt hänvisar vi till eventuell kreditkortsförsäkringar eller hemförsäkringar där du som kund kan ha utökat skydd.
I det fall nya restriktioner uppstår som omöjliggör genomförande av aktivitet eller tillgång till boende kommer bokningsvillkoren att lättas upp och erbjudande om framflyttning av bokning alternativt återbetalning kommer att erbjudas.

Ex. så kommer vi att erbjuda ersättning i det fall som skidanläggningar blir tvungna att stänga igen med nedan avbokningsavgifter (i det fall du som kund inte vill flytta fram din bokning):

  • Avbokning av bokning med avbeställningsskydd: Avbeställningsskyddets kostnad + 500 kr i administrativ avgift.
  • Avbokning av bokning utan avbeställningsskydd: 800kr per objekt.

Ovan tillägg till avbokningsvillkor gäller från den 2020-11-17 och tillsvidare. Villkoren kan komma att ändras i det fall nya restriktioner tillkommer. 


Evenemang

Sveriges regering har infört restriktioner vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med anledning av Covid -19. 

Om arrangören måste eller väljer att ställa in sitt evenemang med anledning av detta återbetalas biljettpriset exkl. serviceavgift enligt gällande ordinarie villkor. Detta gäller när kunden köpt evenemangsbiljetter via Visit Dalarna. För evenemang som genomförs tillämpar vi våra ordinarie avbokningsregler.

Läs mer om vad som gäller vid stora sammankomster, offentliga tillställningar samt gällande råd från myndigheter på Krisinformation, Länsstyrelsen DalarnaFolkhälsomyndigheten och Regeringens respektive hemsida.


Företagare inom Dalarna

Är du företagare inom Dalarnas besöksnäring och vill ha mer information om vilket stöd du kan få? Läs mer HÄR.