Logga Up to Date Digital 2020.

Up to Date Digital: Hur hanterar vi krisen inom besöksnäringen?

Det kom en pandemi och plötsligt ställdes allt på ända. Liksom samhället i stort har Dalarnas besöksnäring mött stora utmaningar, som både ställt krav på omställning och anpassning. Dalarna har tappat 1 miljon gästnätter. Flera stora evenemang har fått ställas in. Medan vissa företag går på knäna och ser sina livsverk gå förlorade, gör andra sina bästa säsonger någonsin. Vi står inför en oviss vinter, där förutsättningar och riktlinjer när som helst kan ändras. Ännu är stormen långt ifrån förbi, osäkerheten inför framtiden är fortsatt närvarande.


Hur såg livet ut för ett år sedan? Dalarnas besöksnäring såg en tydlig positiv utveckling, med en ökning på mer än 254 000 gästnätter, starkare position bland besökare och en positiv tillväxt. Så kom en pandemi och plötsligt ställdes allt på ända. Det går inte att blunda för det lidande som drabbat oss i form av sjukdom och lidande. Hela världen stod – och står fortfarande – inför en helt ny situation som ingen riktigt vet hur vi ska hantera. Eller hur länge vi behöver hantera pandemin och dess konsekvenser.

Liksom samhället i stort har Dalarnas besöksnäring mött stora utmaningar, som både ställt krav på omställning och anpassning. Dalarna har tappat minst 1 miljon gästnätter. Flera av våra stora evenemang har fått ställas in. Allt fler företag går på knäna och företagare ser sina livsverk gå förlorade. Hotell och anläggningar ekar tomma. Personal permitteras.

Den 24 november klockan 10 startar direktsändningen av programmet där ett antal tongivande personligheter debatterar, diskuterar och resonerar de nio otänkbara månaderna som ligger bakom oss – vad har hänt och hur går vi vidare?

Bänka dig vid datorn och var med du också.

 

Up to Date Digital: 24 november kl 10

Klicka på Playknappen för att starta sändningen


Det går att svara på de olika enkäterna nedan till och med torsdag 26 november

Här är länken till enkäten som vi ber dig fylla i under sändningen: https://tinyurl.se/uptodate2020 

Var med och tyck till under sändningen på www.menti.com (ange kod 46 33 16)

Vill du ställa frågor till deltagarna i studion under sändningen, maila till: lotta.magnusson@visitdalarna.se

Här är länken till utvärderingen som vi ber dig fylla i efter sändningen: https://tinyurl.se/2020utvardering


 

När? Tisdag 24 november kl 10

Vad? Vid din dator. Programmet livesänds via filmen ovan, där den panelen samtalar om den pågående krisen i samhället i allmänhet och besöksnäringen i synnerhet.

Vad? Temat är ”9 otänkbara månader – Vad har hänt och hur går vi vidare”.

Vilka? Bidrar gör:

  • Anders Lindblom, smittskyddsledare i Dalarna
  • Peter Helander (c), riksdagsledamot
  • Eva-Lena Frick, fd vd Vasaloppet
  • Jonas Siljhammar, vd Visita
  • Helena Nyberg-Brehnfors, Tillväxtverket
  • Lars Ericson, Destination Idre
  • Anna Björkman, verksamhetschef Falu Gruva
  • Barbro Trum, affärs- och destinationsutvecklare
  • Jonas Bauer, Skistar
  • Jonas Rosén, vd Visit Dalarna

Håll dig uppdaterad

Följ oss även på Facebook Besöksnäringsutveckling i Dalarna och anmäl gärna deltagande i Facebook-evenemanget ”Up to Date: Digital” för löpande information.