Uo to date

Up to Date


Varje år samlas vi i besöksnäringen i Dalarna till en gemensam konferens dit vi bjuder in föreläsare kring aktuella ämnen.


Bli framtidens vinnare! Kombinera det digitala med det mänskliga

Det är dags för den 11:e upplagan av Dalarnas besöksnärings egen branschträff  Up to Date. I år huserar vi på Idre Fjäll under två spännande dagar med inspiration, innovativa idéer och mingel. Ställ frågor till experter, prata med kollegor i branschen och få handfasta tips på hur just du kan lyckas med din digitala närvaro!

Vad har du att se fram emot?
- Digitala gurun Arash Gilan, vd på Viva Media, menar att när allt fler tjänster blir digitala blir det mänskliga mötet desto viktigare. Han hjälper oss hitta brytpunkten som skapar gnistan i kundupplevelsen. 

- Visit Sweden tar oss med på den så avgörande digitala kundresan. För var och hur möter du dina kunder under deras digitala resa? 

- Framtidsstrateg Therese Lundqvist från Kairos Future pratar trender och tendenser inom framtidens outdoor-upplevelser. Hur ska du agera idag för att möta efterfrågan hos morgondagens gäster? 

- Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita, berättar om arbetet med den nya nationella strategin för besöksnäringen ”Visit the Future”.

Dessutom:

- Få en inblick i allt det som händer i norra Dalarna just nu, i form av utvecklingsplaner och byggnationer i Idre, Grövelsjön och Fjätervålen.

-  Välj mellan olika seminarier och fördjupa dina kunskaper om inspirationssajter och sociala kanaler som Google My Business, Facebook Business Manager & Ads manager samt Trip Advisor. 

- Ställ dina frågor till Forskarna och fråga Trafikverket om aktuella vägprojekt.

- Dagarna avslutas med ett studiebesök på nya flygplatsen Scandinavian Mountains Airport.

Program Up to Date 2019

Varmt välkommen till Up to Date 2019! 

Din medverkan är värdefull och vi hoppas att du tar dig tid att komma.

Och du, boka gärna plats i bussen som tar dig fram och tillbaka till Idre. Tidtabell för busstransport

Jonas Rosén, Visit Dalarna AB & Anders Sandberg, Dalarnas Besöksnäring ekonomisk förening hälsar dig välkommen till årets upplaga av Up to Date.

När: 23-24 oktober 2019
Plats: Idre Fjäll


Up to Date 2018 bjöds det in för att fira 10 årsjubileet av Up to Date med ett fullspäckat program. Nya insikter, ny inspiration, nytt format och ett starkare startfält än någonsin. Två inspirerande, kontaktskapande och lärorika dagar för oss i besöksnäringen. Fokus var Digitalisering, Hållbarhet och Internationellt perspektiv. 230 deltagare samlades från företag, organisationer och offentliga aktörer i Dalarna på Mora Parken i Mora. 

Dokumentation från dagarna 2018 presenteras nedan:

Visit Dalarna - Året som gått

Visit Sweden - Charlotta Barden Udden

Kurbits Affärsutveckling - Petra Lindberg

Wild Sweden - Marcus Eldh

Pressklipp från dagen: 

Video med Lottie Knutsson m fl 

Dalabygden 16/11 

Dalarnas Tidningar 12/11

Radio Dalarna (36,40 in i programmet)

Pressmeddelande

 

Programmet

Up to Date programUp to Date s2Up to Date Program s1Up to Date Program s2

 


Up-to-Date 2017
Under Up-to-date 2017 samlades 220 deltagare från företag, organisationer och kommuner på Romme Alpin i Borlänge. Dagarna ägnades åt att mötas, inspireras och att genom workshops arbeta fram en ny gemensam strategi för hela Dalarna mot 2030.
Mediaprofilen Lottie Knutson var en av inspirationsföreläsarna på plats som gav matnyttiga råd om både produktutveckling, produktpaketering och kommunikation. Den presentationen finns inte tillgänglig för oss men du kan följa hennes arbete på lottiesworld.com 

Frida Wallén från Visit Sweden pratade om vikten av digital tillgänglighet.

Under punkten ”Fråga forskaren” som anordnades av Centrum för besöksnäringsforskning- CeTLeR, vid Högskolan Dalarna, svarade 6 forskare på frågor.

Dokumentation från dagen presenteras nedan:

Strategi 2030

Vikten av digital tillgänglighet

Presentation Up to date 2017

Visit Dalarnas grafiska profil

Fråga forskarna

Under dagen fick vi även ta del av synpunkter från ett flertal personer inom besöksnäringen.
Filmklippen kan du titta på här nedan.