Representanter från Kläppen Ski Resort tar emot priset Guldvingen i kategorin Årets arbetsgivare.

Skedvi Bröd och Kläppen vinnare av Guldvingen

Under torsdagskvällen 28 oktober delades det nyinstiftade priset Guldvingen ut för första gången. Vinnare i Årets besöksnäringsföretag är Skedvi Bröd och Årets bästa arbetsgivare inom besöksnäringen är Kläppen Ski Resort.


Priset Guldvingen ska lyfta goda exempel inom Dalarnas besöksnäring, som på olika sätt bidrar till destinationsutveckling. Priset är instiftat av Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening (DBEF) och delades nu ut för första gången. Under en gala på Hotell Lerdalshöjden i Rättvik, i samband med besöksnäringens branschdagar Up to Date, fick vinnarna i de två kategorierna äntra scenen för att ta emot sina utmärkelser från Lotta Backlund, vice ordförande i DBEF, samt Katrin Strandell, juryns ordförande.

Årets besöksnäringsföretag: Skedvi Bröd AB

Med motiveringen:

”Företaget har år för år utvecklats på ett imponerande sätt och låter inte bara turister utan även dalfolk upptäcka tjusningen med lokal (dala)mat.”

Priset för Årets besöksnäringsföretag ska gå till ett företag som genom nytänkande, engagemang och framåtanda bidragit till att stärka Dalarnas besöksnäring lokalt eller regionalt.

Representanter från Skedvi Bröd tar emot priset Guldvingen för Årets företag inom besöksnäringen.
Skedvi Bröd tog emot priset som Årets företag inom besöksnäringen.

 

Årets arbetsgivare inom besöksnäringen: Kläppen Ski Resort AB

Med motiveringen:

”Företaget drivs och utvecklas med stort engagemang och hjärta till glädje och gagn för både besökare, idrottare och lokalsamhälle. Stora och tuffa satsningar har gjorts pågående pandemi till trots som på ett spännande sätt kommer att välkomna framtidens besökare.”

Priset Årets arbetsgivare inom besöksnäringen ska gå till en arbetsgivare som utmärkt sig genom ett aktivt arbete inom social hållbarhet, det vill säga som genom aktiva insatser och ett högt engagemang skapat ett mer hållbart arbetsliv för sina medarbetare.

Representanter från Kläppen Ski Resort tar emot priset Guldvingen för Årets arbetsgivare inom besöksnäringen.
Kläppen Ski Resort är Årets arbetsgivare inom besöksnäringen.

 

Om priset Guldvingen

Det nyinstiftade priset kommer att delas ut varje år i samband med Dalarnas besöksnärings branschdagar Up to Date. Vem som helst är välkommen att nominera kandidater, därefter utser en jury de slutliga vinnarna. Ett kriterium är att det företag som nomineras behöver vara medlem i DBEF.

Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening (DBEF)

Föreningens uppdrag är att tillsammans med Visit Dalarna AB arbeta för det gemensamma målet att föra Dalarna framåt vad gäller besöksnäringen. Föreningen bildades genom en fusion av de tidigare destinationsbolagsföreningarna Turistrådet Norra Dalarna Turism, Siljan Turism Intressenter och Samverkan Visit Södra Dalarna.