Logo för Up to Date.

Save the date: Up to Date 26/10

Onsdag 26 oktober på Verket i Avesta. Notera datumet i kalendern redan nu och ta sikte på en fullmatad dag när vi i Dalarnas besöksnäring strålar samman på för 2022 års upplaga av Up to Date. Årets tema är "Platsens magi".


Dagsprogrammet kommer som vanligt att fyllas av spännande talare, diskussioner, trendspaningar och nätverkande. Årets tema är "Platsens magi: Hur får vi människor att bo och vistas i Dalarna?"

Besöksnäringen genomför redan idag fler projekt och aktiviteter än någonsin. Vi bidrar till att Dalarna utvecklas inom många områden, där destinationsutveckling är en betydelsefull faktor. Utifrån detta lyfter vi flera viktiga frågeställningar och för intressanta diskussioner: 

  • Vad är det som gör att människor väljer Dalarna?
  • Hur löser vi kompetensbristen inom alla våra yrkesområden?
  • Direktrapport om regeringens handlingsplan för besöksnäringen, vad händer där?
  • Vilka beslut behöver fattas för att Dalarnas ska ta nästa steg som plats och vem fattar dem?
  • Vilka mål ska uppnås? Hur många besökare vill vi ha och hur många invånare?
  • Hur väl lyckas Dalarna jämfört med andra regioner och branscher?

Festmiddag och utdelning av Guldvingen

På onsdagskvällen väntar gemensam festmiddag och inte minst utdelning av besöksnäringens eget pris Guldvingen. Förra året var det Skedvi Bröd som vann "Årets besöksnäringsföretag" och Kläppen Ski Resort som kammade hem "Årets arbetsgivare inom besöksnäringen". Vem det blir i år tillkännages under festkvällen.

Detaljerat program för dagen och information om anmälan kommer efter sommaren.