Skogsbakgrund och loggan för priset Guldvingen.

Nominera dina kandidater till Guldvingen

Nu vill Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening (DBEF) genom två nya priser lyfta goda exempel inom Dalarnas besöksnäring som på olika sätt bidrar till destinationsutveckling. Den 28 oktober delar DBEF för första gången ut priset för Årets besöksnäringsföretag och Årets bästa arbetsgivare inom besöksnäringen. Hjälp oss nominera din favoritkandidat.


De två nyinstiftade priserna delas ut i två kategorier och prisutdelningen sker under branschgalan Up to Date, som i år går av stapeln torsdag 28 oktober i Rättvik Arena. Hjälp oss att nominera din favoritkandidat. Du kan nominera i en eller båda kategorierna.

Sista dag att nominera dina favoriter är fredag 15 oktober.

#1 Årets arbetsgivare inom besöksnäringen

Nominera en arbetsgivare inom Dalarnas besöksnäring som utmärkt sig genom ett aktivt arbete inom social hållbarhet, det vill säga som genom aktiva insatser och ett högt engagemang skapat ett mer hållbart arbetsliv för sina medarbetare.

Nominera din favorit till Årets arbetsgivare här

#2 Årets besöksnäringsföretag

Nominera ett företag som genom nytänkande, engagemang och framåtanda bidragit till att stärka Dalarnas besöksnäring lokalt eller regionalt.

Nominera din favorit till Årets besöksnäringsföretag här

Vad händer nu?

Vi tar emot din nominering och i ett första steg ser vi om det företag du nominerat är medlem hos DBEF, då detta är första kriteriet. Sista nomineringsdag är fredag 15 oktober. Därefter kommer en jury gå igenom nomineringarna och utse en vinnare i varje kategori.

Om priset Guldvingen

Detta är ett nytt pris som kommer att delas ut varje år i samband med Up to Date i Dalarna. Vem som helst är välkommen att nominera. Ett kriterium är att det företag som nomineras behöver vara medlem i DBEF och vi förbehåller oss rätten att ta bort de bidrag som inte är medlemmar.

Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening (DBEF)

Föreningens uppdrag är att tillsammans med Visit Dalarna AB arbeta för det gemensamma målet att föra Dalarna framåt vad gäller besöksnäringen. Föreningen bildades genom en fusion av de tidigare destinationsbolagsföreningarna Turistrådet Norra Dalarna Turism, Siljan Turism Intressenter och Samverkan Visit Södra Dalarna.

Var med vid prisutdelningen

Vinnarna tillkännages under besöksnäringens branschdagar Up to Date, som i år går av stapeln 28-29 oktober i Rättvik Arena. Själva priserna delas ut under torsdagskvällens middag den 28 oktober. Säkra din plats på festligheterna redan nu.

Läs mer och anmäl dig till Up to Date