Mat upplagd på tallrik.

Har du pratat med Elisabeth om företagsstöd?

Just nu genomför Visit Dalarna en kartläggning av läget hos Dalarnas restauranger och caféer. Om du jobbar inom sådan verksamhet är det därför ingen omöjlighet att du får ett samtal från Elisabeth Danielsson. Hon vill veta vad som händer hos dig just nu – och samtidigt berätta mer om de kostnadsfria stödinsatser som går att ta del av.


Restaurangkartläggningen är en del av det så kallade Covid-projektet, som samlar flera olika stödinsatser till företag i dessa kristider. Elisabeth Danielsson på Visit Dalarna arbetar i projektet och ringer just nu runt till Dalarnas restauranger och caféer för att stämma av läget och samtidigt berätta om det företagsstöd som går att ta del av.

– Varje företag har möjlighet att – kostnadsfritt – nyttja konsulthjälp upp till 15 timmar. Exakt vilken typ av konsulthjälp det handlar om varierar och anpassas efter det specifika företagets behov. Det kan till exempel vara att se över helheten i företagen, att titta mer specifikt på ekonomi eller få hjälp med att undersöka om det finns något speciellt stöd som kan vara aktuellt att söka, berättar hon.

Av de företag jag kontaktat är det ca 25% som vill ta del av stödet. Företagen har det tufft därute. Även om ett företag kanske tackar nej idag vill jag verkligen skicka med att de alltid är välkomna åter till oss. Ibland kanske man kan behöva tänka ett varv extra, avslutar Elisabeth.

Elisabeth Danielsson ringer runt till restauranger och caféer i Dalarna.
Elisabeth Danielsson ringer just nu runt till restauranger och caféer i Dalarna för att berätta mer om möjligheterna till företagsstöd.

Läs mer: Hjälp till besöksnäringsföretag i Dalarna - gällande Covid-19