Nätverk


Biking Dalarna

Biking Dalarna är ett samarbete mellan cykeldestinationer i Dalarna. Målsättningen är att erbjuda en högkvalitativ cykelupplevelse genom gemensamma ledmarkeringar, gemensam gradering av lederna samt att det garanteras bra kringservice, mat och boende vid cykelområdena. I dagsläget är det cykelområden på destinationerna Säfsen, Falun, Malung-Sälen, Idre, Mora, Rättvik och Orsa som ingår i Biking Dalarna.
bikingdalarna.se
Kontaktperson: Linnéa Johansson, linnea.johansson@visitdalarna.se

Skating Dalarna

Skating Dalarna är ett nätverk mellan destinationer som plogar banor för långfärdsskridsko på naturis. Syftet är att kvalitetssäkra och synliggöra Dalarnas skridskoerbjudande så att ännu fler kan njuta av långfärdsskridsko på våra sjöisar. Skating Dalarna gör Dalarnas skridskoupplevelser mer tillgängliga och överskådliga genom sin temasite med b la ban-beskrivningar, information om issäkerhet och samlade israpporter. Som besökare kan man även se fram emot tydlig skyltning och ett utbud av kringservice.
skatingdalarna.se
Kontaktperson: Cecilia Linnteg, cecilia.linnteg@visitdalarna.se 

Taste of Dalarna

Taste of Dalarna som benämning föddes i samband med Skid-VM 2015, men har sedan dess inte använts aktivt. Under hösten 2016 och våren 2017 påbörjade Visit Dalarna ett arbete där vi bjudit in restauranger, caféer, gårdsbutiker och matevenemang till dialog kring hur vi tillsammans ska kunna fylla och dra nytta av varumärket Taste of Dalarna. Ambitionen är att tillsammans forma Taste of Dalarna till ett långsiktigt attraktivt varumärke och arbetssätt, där vi lyfter fram den lokala maten från Dalarna till Dalarnas besökare. Arbetet görs idag i samverkan mellan Visit Dalarna och företag inom restaurang/caféer, gårdsbutiker/handelsbod/saluhall, bryggerier och matevenemang som möter besökarna i ”Köp och besök”. 
visitdalarna.se/tasteofdalarna
Kontaktperson: Pia Rydberg-Wallner, pia.rydberg-wallner@visitdalarna.se

Forum för markanvändning inom naturturism i Dalarna

Dalarnas fjäll, skogar, mark och vatten är en viktig resurs för naturturism. Nationellt och i Dalarna är naturturism en växande bransch som kan skapa jobb även utanför etablerade turistorter. De flesta företag inom naturturism har inget eller litet eget markinnehav. Detta innebär att verksamheten ofta förläggs till annan mark.

Därför behövs en samverkan mellan företag inom naturturism, turism-organisationer, kommuner, myndigheter och markägare för att bidra till utveckling av natur som resurs för kommersiell verksamhet inom naturturism. En samverkan baserad på respekt för allemansrätt, ägande- och brukanderätt.
Kontaktperson: Lotta Magnusson, Chef Strategisk utveckling, lotta.magnusson@visitdalarna.se

Kultur i Dalarna
Kontaktperson: Maria Bälter, maria.balter@visitdalarna.se

Vandring i Dalarna
Kontaktperson: Ulf Backeus, ulf.backeus@visitdalarna.se 

Leisure cykling i Dalarna
Kontaktperson: Ulf Backeus, ulf.backeus@visitdalarna.se