Hanna Blixt deltar under Dalastudion 17 november.

Dalastudion: Kultur en kraftkälla för besöksnäringen

Vad vore besöksnäringen i Dalarna utan kulturen? Vad händer just nu? Hur kan du som entreprenör nyttja allt det som är högaktuellt hos våra aktörer? Om det här och mycket mer dalakultur handlar Dalastudion 17 november kl 10.


Första gången det gick att läsa om en turist i Sverige – då var det en person som besökte Dalarna. Hit kom människor som sökte kunskap, hit kom människor som behövde hämta kraft. Här samlades den internationella kultureliten. Kulturen i Dalarna är med andra ord otroligt viktig för besöksnäringen. Tack vare starka traditioner, som fortfarande är en levande del av samhället, engagerar den många - både lokalbor och besökare. Vi ser också många spännande trender bland resenärer. Lugn och ro, att söka och hitta olika former av avkoppling, är hetare än någonsin. Ytterligare en trend är det litterära resandet, att besöka platser kopplade till författare, böcker och filmer. Allt detta kan vi i Dalarna dra nytta av när vi utformar produkter för våra besökare.

Under nästa Dalastudion pratar vi om hur feelgood-romaner om Dalarna just nu lockar turister till oss, hur Världsarvet ska fira 20-årsjubileet, hur hembygdsgårdarna valt att börja arbeta med besöksnäringen, nya trender inom området Lugn & Ro samt Kulturresans erbjudande till boendeanläggningar. Du får bland annat möta författaren Hanna Blixt som berättar om sina böcker som nu är på topplistorna, världsarvssamordnare Christina Staberg, Ulrika Nisser och Elin Alsiok från Visit Dalarna samt röster från näringen i form av entreprenörer som ger sin syn på temat.

Nästa Dalastudion sänds den 17 november kl 10-10.45.

Lyssna på bland andra:

 • Hanna Blixt, författare.
  Vad är det som lockar med Dalarna när Hanna skriver sina böcker. Vad får hon för feedback från sina läsare?

 • Christina Staberg, världsarvssamordnare.
  Världsarvet fyller 20 år och det skall vi fira! Vad är VÄX och hur arbetar man vidare efter det stora Världsarvsprojektet?

 • Elin Alsiok, affärsutvecklare på Visit Dalarna.
  Följ med på Kulturresan! Vad är det för något och hur har det gått?

 • Ulrika Nisser, projektledare Visit Dalarna.
  Visst är Hembygdsgårdar viktiga för besöksnäringen! Vad är på gång inom kulturarvet?

 • Nya trender inom Lugn och ro.
  "Det är inte lugn och ro inom lugn och ro!"

 

Frågor?

Kontakta moderator och projektledare Niclas Johansson
niclas.johansson@visitdalarna.se / 070-6521768

Det här är Dalastudion

Dalastudion är ett forum där Visit Dalarna anordnar olika digitala aktiviteter, så som webinarium och utbildningar. Här delar vi inspiration, information, omvärldsanalyser och trendspaningar. För delade erfarenheter och kunskaper ger nya, viktiga lärdomar för framtiden.