Coronavirus (COVID-19) information för besökare


Sveriges regering har från och med den 5 juni godkänt resor inom Sverige för alla som är symtomfria. Därför kan vi återigen välkomna besökare till Dalarna!

Vi har alla ett ansvar att följa och hålla oss uppdaterade om de restriktioner som finns. Visa hänsyn till varandra, besöksmålens och boendenas regler, till exempel håll avstånd och stanna hemma vid förkylningssymtom. Boenden, restauranger och besöksmål har anpassat sina verksamheter för att förhindra smittospridning, kontakta dem gärna innan besök för vidare information. Ni kan också kontakta oss på Visit Dalarna vid frågor och funderingar och för att få hjälp att boka ett tryggt och säkert besök i Dalarna. Kontakta oss via vårt contact center

De boende och aktiviteter som bokats via Visit Dalarna kommer fortsatt att följa våra ordinarie avbokningsregler. Du hittar våra bokningsvillkor på denna sida: Bokningsvillkor. I övrigt hänvisar vi till eventuell kreditkortsförsäkringar eller hemförsäkringar där du som kund kan ha utökat skydd.

Sveriges regering har från och med den 12 mars beslutat om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer.

För evenemang som har mindre än 50 deltagare så är det upp till respektive arrangör om evenemanget ska genomföras eller inte. Om arrangören måste eller väljer att ställa in sitt arrangemang återbetalas biljettpriset exkl. serviceavgift enligt gällande ordinarie villkor. Detta gäller när kunden köpt evenemangsbiljetter via Visit Dalarna. För evenemang som genomförs tillämpar vi våra ordinarie avbokningsregler.

Läs mer om vad som gäller vid stora sammankomster, offentliga tillställningar samt gällande råd från myndigheter på Folkhälsomyndigheten och Regeringens respektive hemsida.

På grund av coronaviruset (Covid -19) och det höga trycket för återköp av biljetter har våra biljettsystem förlängt återbetalningstiden vid inställda evenemang från 10 arbetsdagar till 6-8 veckor.

Denna information gäller tillsvidare och kan kommas att ändras om nya direktiv eller förbud tillkommer.