Coronavirus (COVID-19) information för besökare


Sveriges regering har från och med den 12 mars beslutat om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Detta påverkar evenemang i Dalarna och vi får in flera frågor om vad som gäller med redan bokade evenemang och resor till Dalarna. 

För evenemang som har mindre än 50 deltagare så är det upp till respektive arrangör om evenemanget ska genomföras eller inte.Om arrangören måste eller väljer att ställa in sitt arrangemang återbetalas biljettpriset exkl. serviceavgift enligt gällande ordinarie villkor. Detta gäller när kunden köpt evenemangsbiljetter via Visit Dalarna. För evenemang som genomförs tillämpar vi våra ordinarie avbokningsregler.

Läs mer om vad som gäller vid stora sammankomster, offentliga tillställningar samt gällande råd från myndigheter på Folkhälsomyndigheten och Regeringens respektive hemsida. 


I dagsläget finns inga direktiv som förbjuder resor inom Sverige vilket gör att boende och aktiviteter som bokats via Visit Dalarna fortsatt kommer att följa våra ordinarie avbokningsregler. Du hittar våra bokningsvillkor på denna sida: Bokningsvillkor

I övrigt hänvisas till eventuell kreditkortsförsäkring eller hemförsäkring där du som kund kan ha utökat skydd.


På grund av coronaviruset (Covid -19) och det höga trycket för återköp av biljetter har våra biljettsystem förlängt återbetalningstiden vid inställda evenemang från 10 arbetsdagar till 6-8 veckor.


Denna information gäller tillsvidare och kan kommas att ändras om nya direktiv eller förbud tillkommer.