CBIS 3116497
Visa på karta

BromanGard Ateljé Café, Ryssa, Mora

  • Telefonnummer (Bokning): 46 0736310314
  • Hemsida: www.bromangard.se
  • Besöksadress: Ryssa bygata 104 Postadress: 792 92 Mora
  • Öppettider: öppettider se hemsida

Bo i en by nära naturen & skogen. Siljans fina bad & fiskevatten. Café med hembakat bröd och våfflor. Ateljé med konst, hantverk & dalahästar. Närhet till Gesundabergets utsikt, skidspår & slalombacke. Tomtelands sagovärld. 12 km S om Moras mat & shoppingutbud. Efter vägen som leder runt Siljan.

Information

Byns gamla konsumaffär har förvandlats till BromanGard Atelje Café och Bed & Breakfast. Ett litet B&B med åtta bäddar i två rum. En dubbelsäng och en våningssäng med dalakänsla per rum. Resesäng till babyn. Möjlighet finns att använda det fullt utrustade köket för självhushåll, här finns spis med ugn, kyl & frys.
Sänglinne, handdukar och frukost ingår i priset. Frukosten står i kylen för självservering.
Slutstädning av rummet ingår i priset.
Sommartid finns även drängkammaren i ett annex på gården där även hunden är välkommen.

I det lilla mysiga allrummet hittar du böcker och sällskapsspel som får familjen att skratta tillsammans.

Genom fönstret kan du beskåda den vackra ståtliga midsommarstången, som reses av starka krafter varje midsommardag under ledning av traktens spelmän.

Siljans fina badvatten hittar du på Ryssnäs, byns badplats med bryggor och gräsmatta för picnicfilten och så de fina röda båthusen. Vad sägs om ett kvällsdopp?

Utanför knuten kan du i lugn och ro prova fiskelyckan. Där ligger dammens vattenspegel och väntar på ett guppande flöte. Har du tur och vattnet står högt kan du höra forsens brus

Vinterfiskar gör du ute på Siljans is, dit är det promenadavstånd

På hösten tar du korgen och bärplockaren med dig på en promenad ut i skogen, där hittar du både svamp och bär

I den gamla affärslokalen som har förvandlats till ett atelje café kan du njuta av en fika med hembakat bröd. Här hittar du Lena Bromans akvareller, tavlorna med de tänkvärda orden och de runda dalahästarna. Hantverk från lokala hantverkare och så förstås den äkta dalahästen från Nils Olssons Dalahästar i Nusnäs. Har du tur kan du få se när den målas.

Lika fint vilken årstid du än väljer att komma.

Vägbeskrivning

12 km S Mora. Utcheckning kl. 11.00. Incheckning enligt överenskommelse.