Cykeluthyrning, Husbyringen, Stjärnsund

Adress: Bruksallén 27, 770 71 Stjärnsund Visa karta

Adress: Bruksallén 27, 770 71 Stjärnsund

Uthyrning av 4 st nya Skepphult 7vxl damcyklar med hjälm och cykelkorg.
Cykla utmed Husbyringen i sommar. Husbyringen är en sex-mil lång kultur-naturled som lämpar sig väl för cykling för hela familjen. 25-talet väl skyltade sevärdheter och besöksmål.

Husbyringen ligger i Husby socken, en del av östra Bergslagen. Närmsta stad är Hedemora. Leden är sex mil lång och lämpar sig både för färder över några dagar till dagsutflykter och den slingrar sig fram på mindre vägar genom Smedby/Dala Husby, Långshyttan, Silfhytteå, Stjärnsund och Kloster.

I Stjärnsund ligger Polhemsmuseet där det berättas om det mekaniska geniet Christopher Polhems liv och verksamhet under 1700-talet. På Klosters bruksmuseum visas Klosters utveckling från cisternciensernas kloster via Sveriges största krutbruk under 1700-talet fram till järnbruksepoken på 1800-talet. En av ingenjörerna vid Klosters bruk var Gustaf de Laval som sedan grundade det världsomspännande företaget Alfa Laval.

Årliga engagemang under sommaren är Slussens dag i juni, bruksmarknader på lördagarna i Stjärnsund under juli månad samt cykelloppet Pråmledstrampet i september.
Bad och fiskemöjligheter finns på flera platser.

Pris: 150 kr/cykel och dag.

Bokningskontakt tel 0225-801 31.

Uthyrningsdagar: 1 juni- 1 sept 2019. 1 juni-1 juli måndag-fredag. From 1 juli dagligen.

Cykeln hämtas ut kl 11:00 och återlämnas avresedagen kl 11:00.

Visa mer

Om denna aktivitet