Falu Gruva Ovan jord

Adress: Gruvplatsen 1, 791 61 Falun Datum: Onsdag 23 sep 2020 - söndag 27 dec 2020 Visa karta

Adress: Gruvplatsen 1, 791 61 Falun

På gruvområdet vid Falu Gruva finns upplevelser för alla, lekfulla utställningar, guidade turer, hantverk, shopping, caféer och restauranger. Precis som för 1000 år sedan är det full fart runt gruvan. Här bor, arbetar, äter, promenerar och möts människor.

Området runt Falu Gruva är fyllt av liv året om. Förutom besöksgruvan, Världsarvshuset och historiska byggnader finns här restaurang, café, butiker och hantverkare som har öppet året om.

Gruvmuseet
Här hittar du Sveriges första tekniska museum. Hela museet är fyllt av interaktiva och lekfulla utställningar som berättar gruvans 1000-åriga historia. Stängt midsommarafton, julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen.

Världsarvshuset
Här finns filmer, utställningar samt en modell av gruvområdet från 1881. I Världsarvshuset finns även Gruvbutiken och biljettförsäljning av guidade gruvturer.

På området finns Gruvortens B&B. Ett vackert hus med anor från 1700- talet. Förr i tiden bodde konstmästarna, gruvans ingenjörer här. En av dem var Christopher Polhem. Huset är renoverat för att erbjuda ett unikt Bed & Breakfast mitt i världsarvet. Här kan du sova gott, spana efter Berguv, njuta av solnedgången från terrassen och äta en god frukost på morgonen.

I biljetten Ovan jord ingår alla aktiviteter som är ovan jord den specifika dagen.

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Startdatum:
Aktivitet Totalt pris

Om denna aktivitet

Besöksadress
Gruvplatsen 1
Postadress
791 61 Falun
Hotell & pensionat

Hotel Falun

Avstånd: 1,2 km
Hotellet är ett familjärt hotell beläget mitt i centrum i kulturstaden Falun med gångavstånd till många av sevärdheterna staden har att erbjuda.
Bed & Breakfast

Gruvortens Bed & Breakfast i Falun

Avstånd: 148 meter
På Falu gruvas område alldeles vid kanten av gruvhålet Stora Stöten ligger ett vackert hus med anor från 1700- talet. Förr i tiden bodde konstmästarna, gruvans ingenjörer här. En av dem var Christopher Polhem. Huset är renoverat för att erbjuda ett unikt Bed & Breakfast mitt i världsarvet. Här kan du sova gott, spana efter Berguv, njuta av solnedgången från terrassen och äta en god frukost på morgonen. Välkomna önskar Marie och Mats
Bed & Breakfast

Kopparstugans Bed & Breakfast

Avstånd: 568 meter
Kopparstugans Bed & Breakfast är centralt beläget mitt emellan centrum och Falu Gruva. Här sover ni i nyligen renoverade rum med bekväma sängar bäddade med linnelakan och avnjuter morgonen med en till stor del ekologisk frukostbuffé. Gäster har tillgång till gratis wifi. Promenadavstånd till gruvan, centrum med butiker, matställen, kultur och till Lugnets friluftsområde är det ca 3 km.
Build: 2020-09-23 19:01:06, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails