Skidtur i skogen - Dalarnas omodernaste skidtur

Område: Gagnef
Sälje 227, 786 95 Dala-Floda (Visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Sport & friluftsliv
Datum: Lördag 7 jan 2023 - lördag 18 feb 2023

Efter ett snöfall är naturen ett oskrivet blad. Med breda träskidor ger ni er ut i markerna för att läsa i snön vad djuren har haft för sig den senaste tiden. Dessutom är det ju så otroligt roligt att åka skidor i ospårad terräng.

Friluftsliv på vintern ger nya möjligheter och skidorna är anpassade för att färdas i ospårad djup snö. Ställen som annars kan vara svåra att färdas på under barmarksperioden fryser till och snön lägger sig som en fluffig matta. Det kan vara svårt att få syn på djur när man är i skogen, men de finns där. Tack vare snön kan ni genom deras spåravtryck se vad de har sysselsatt sig med (ni går alltid i motsatt riktning för att inte störa). I området som ni besöker rör sig förutom de vanligaste arterna som förekommer i barrskogen även de fyra stora. Varg, lo, järv och med lite tur så ligger vårsnön kvar när björnarna börjar röra på sig. Vinterturerna blir så mycket mer spännande när man vet vem som rört sig i markerna. Vi erbjuder träskidor från Tegsnäs eller retro-skidor om så önskas. Du tar med dig egen termos med varm dryck och smörgåsar så att du klarar dig i skogen några timmar. Vatten kan vara bra att ta med eftersom man gör av med en hel del vätska när det är kallt, även om man inte svettas.

Skidorna ni använder är breda men relativt lätta att åka på. När man färdas på skogsskidor så är det som att promenera med glid. en härlig upplevelse som förr i tiden var det färdsättet som var vanligast vintertid. Det finns olika alternativ på bindningar. Vissa kan du med fördel använda dina egna vinterkängor, till andra får du låna en stabil och varmfodrad skidpjäxa. Eftersom ni ”promenerar” på skidorna så behöver du inte vara elitmotionär, men det är fördel om du har testat och klarar att åka på längdskidor.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
7 Jan
Lördag 7 jan 2023 10:00 - 16:00  
28 Jan
Lördag 28 jan 2023 10:00 - 16:00  
18 Feb
Lördag 18 feb 2023 10:00 - 16:00  

Kontaktinformation

Telefonnummer
46 070-695 81 83
Kontaktperson
Jens Sarlin
E-post
jens@nextstepnature.se

Bra att veta

Prisinformation
790 SEK
Åldersgräns
Åldersgräns 15
Webbsida
http://www.nextstepnature.se
Hotell & pensionat

Dala-Floda Värdshus

Avstånd: 3,1 km
Hotell med 3-stjärnig kvalitet och hållbarhet i fokus. Värdshuset är beläget i Västerdalarna vid Flosjön i Dala-Floda.
Camping

Nås Camping

Avstånd: 20,1 km
Lugn och familjär camping på natursköna Västerdalälvens strand. Campingen månar om den personliga servicen och håller gemensamhetsutrymmena fräscha.
Bed & Breakfast

Wålstedts Gård Fäbodstuga - Fäboro

Avstånd: 623 meter
Det perfekta vandringspaketet för dig som vill ha en annorlunda och härlig upplevelse. Vandring i fantastisk natur. Övernattning i egen fäbod i avlägsen glänta i skogen. Hemlagad mat och bekväma sängar. Ett riktigt fäbodliv i bekvämare tappning.

I närheten av


Kundservice

Önskar du hjälp kan du ringa oss på 0771-62 62 62 eller skicka e-post på info@visitdalarna.se. Vill du se våra bokningsvillkor kan du göra det här.

Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Logo på betalningsalternativ.

Build: 2022-11-25 18:25:27, Host: online3core20, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails