Exteriör av en somrig omgivning av hotellet Tällbergsgården.

Tällbergsgården

Vid Siljan i Dalarna har konstnärer och författare sökt sin inspiration sedan tidigt 1800-tal. Det är lätt att förstå när man väl är här. Tällbergsgården är ett hotell med gamla anor och som lyser av riktig dalaatmosfär. Hotellet står för hög personlig service och en familjekänsla utöver det vanliga. Hjärtligt välkomna till en njutningsfull vistelse hos familjen Åkerblad på Tällbergsgårdens hotell.

Boka

Beskrivning

Tällbergsgården är ett hotell med gamla anor och är en av de äldsta gårdarna i byn. Här känner du att du är i Dalarna. Gården är familjeägd och driver numera hotell- och restaurangverksamhet. Hos oss finns det 30 st. individuellt inredda rum som innehar romantisk och personlig anda. Allt ifrån sviter till minisviter med bubbelpool, minisviter, dubbelrum och enkelrum. I och med att det är en gammal gård ligger endast några rum i huvudbyggnaden, därav finner ni resterande rum i olika gårdar runt om hotellet i varierande rumskategorier.

Alla rummen innehar utrustning som dusch/bad, WC, LCD-TV, telefon, trådlös och gratis internetuppkoppling. En del av rummen har även tempursängar, Carpe Diem sängar, balkong eller öppen spis. Om ni önskar boka ett specifikt rum så berätta detta för receptionen vid bokningen.

I den vackra matsalen med en storslagen utsikt över Siljan med de blånande bergen, serveras allt från husmanskost till spännande avsmakningsmenyer. Tällbergsgårdens restaurang lägger fokus på råvarorna i den närliggande naturen och deras rätter inspireras därför av de råvaror som säsongen erbjuder och som finns för dagen. Under vintersäsong strävar hotellet efter att i möjligaste mån använda svenska ekologiska råvaror och förlänger säsongen för andra råvaror med klassiska svenska matlagningsmetoder. Dalanaturens produkter kombineras vidare med de klassiska franska, spanska och italienska råvaror som annars saknas.

Urvalet görs dock alltid med stor eftertanke gällande ursprung och kvalité och hotellet strävar efter att alltid använda ekologiska produkter.

För bokning av rum med husdjur, kontakta hotellet direkt.

Bra att veta

  • Husdjur tillåtna
  • Bastu
  • Konferensrum
  • Restaurang
  • Wifi
  • Frukost
  • Djur ej tillåtna
  • Laddningsplats elbil