Exteriör av vandrarhem i Furudal.

Furudals Vandrarhem och Camping

Vandrarhemmet är helårsöppet och har 20 bäddar och även plats för extrabäddar fördelat på 7 rum med självhushåll. Vandrarhemmet ett rum som är tillåtet för husdjur. WiFi finns. Frukostkorg kan beställas senast dagen innan kl 12.00. Sjöcamping är säsongsöppet under sommarsäsongen

Boka

Beskrivning

Här bor du på en mysig, personlig och trivsam gammal järnvägsstation. Vandrarhemmet ligger mitt i Furudal, vid Oresjön.

Efter överenskommelse kan rum med eget badrum och frukostkorg bokas. På campingen finns 20 el-platser, 4 duschar och en liten vardagsrum med kök. Furudals Vandrarhem är ett litet vandrarhem med sju rum, fullutrustat kök med tre spisar, mikrovågsugn, diskmaskin och tre kyl- och frysskåp. Matsal som kan användas till olika aktiviteter (maximalt 20 platser). Här finns det tillgång till piano, allrum med TV och trådlöst internet. Du kan läsa böcker och låna spel. På sommartid finns ute aktiviteter för barn. Om du är gäst på Furudals Vandrarhem och Sjöcamping kan du hyra cyklar, kanoter eller en volleyboll. Läs gärna mer på Furudals Vandrarhems hemsida eller kontakta vandrarhemmet via telefon eller mail.

Från trädgården kan du njuta av utsikten över sjön och du har en badplats på 100 m avstånd. Vandringsleder börjar precis i utkanten av Furudal och du kan ta del av skogens lugna natur. På vintern kan du åka längdskidor i ett skidspår. I Ore Fiskevårdsområde finns fina fiskevatten med bland annat gädda, abborre och ädelfisk.

Till de lokala butikerna är det gångavstånd. Det finns bageri, med vin och öl rättigheter, konditori, skobutik mm. Tempo med bensinstation erbjuder tjänster från Postnord och bank och mat. Ishallen med hockeyskola är väldigt populärt. Busshållplatsen ligger bara 300 m bort.

I närområdet finns många intressanta utflyktsmål både för barnfamiljer och vuxna (t.ex Sagolandet Tomteland i Mora, Ärteråsens Fäbodar) och för dig som är intresserad av historia, geologi eller konst (Falu Gruva, Norska Veteranmuseet, Geopark Siljans-ringen, Siljansleden och Zorn Museet i Mora.)

Bra att veta

  • Husdjur tillåtna
  • Wifi
  • Sängkläder uthyres
  • Frukost
  • Djur ej tillåtna