Exterior av det stora röda hotellet med vita fönster.

Dalecarlia Hotel & Spa

En upplevelse att minnas länge. Dalecarlia i Tällberg är en exklusiv anläggning med allt man kan önska sig av Dalarna. Allt komponerat av den underbara utsikten över Siljan och med de blånande bergen i horisonten. Här blandas genuin dalainteriör med lyx och flärd. Ett välutrustad spa med pooler inne och ute, ång- & torrbastu, gym och gruppträningssal samt ett brett utbud av spabehandlingar väntar på att ge dig lugn och avkoppling.

Boka

Beskrivning

I köket står hotellets kockar för underbara smakupplevelser, gärna med lokal anknytning. Dalecarlia är en utmärkt plats att träffas med företaget för inspirerande möten, högtidsfirande eller årsstämmor. Flera av hotellets företagskunder återkommer år efter år. Tällbergs by är oerhört charmig med flera handelsbodar att besöka med allt från hemslöjd och keramik till smidessaker.

1995 invigdes hotellets spaavdelning, som ett av de första i Sverige. Idag är Hotel Dalecarlias spa mycket uppskattat och välbesökt därför har en omfattade renovering och utbyggnad av spa gjorts, hela 1500 kvm invigs i oktober 2020. Här erbjuds bland annat proffsiga behandlingar, gym, swimmingpool, bubbelpooler ång- & torrbastu med utsikt mot Siljan samt en stilla källa och en Twinmassagepool utomhus. Spaavdelningen är vackert inhyst med trädetaljer och panoramafönster som tar tillvara på den unika utsikten över Siljan. Bar med lättare tilltugg och snacks finns, samt en shop med exklusiva spaprodukter.

Dalecarlia är en utmärkt plats att träffas med hela familjen. här ges möjlighet för barn att vara med på SPA under utvalda tider - varje dag – året om. Ett stort lekrum med tv-spel samt klassiska brädspel och pingisbord finns att tillgå under er vistelse. Dalecarlia Hotel & Spa har något för alla åldrar. Tillbringa en skön dag på Dalecarlia Spa eller ett fartfyllt äventyr i skog och mark. Här finns alla valmöjligheter för hela familjen.

Vid Siljan är det lätt att finna både fartfyllda aktiviteter och rofyllda naturupplevelser. Här finns stora valmöjligheter för alla åldrar, året runt. I Siljansbygden finns alla svenska naturfenomen representerade i ett enda landskap: berg, slätter, vackra sjöar, hisnande utsikter och djupa skogar. Möt våren i Tällberg och fira vinterns avfärd runt valborgsmässoelden. Sommaren börjar bäst med det traditionella midsommarfirandet. Hösten är de vackra färgernas tid och vintertid erbjuder Tällberg allt från skidåkning och slädturer till promenader och härliga sparkturer genom byn.

Bra att veta

  • Husdjur tillåtna
  • Hiss
  • Bastu
  • Konferensrum
  • Restaurang
  • Wifi
  • Spa
  • Frukost
  • Djur ej tillåtna
  • Laddningsplats elbil