Ledbeskrivningar Säter MTB Arena


 

Grön Ikon för lättcyklad led. Söta Säter, 3,9 km

Typ av cykel: MTB
Underlag: Stig, byggd led
Beskrivning: Söta Säter är en kort och lättcyklad led som passar såväl yngre som äldre cyklister. Leden startar, precis som de längre lederna, vid startportalen och slingrar sig fram i området. Underlaget är främst naturlig bred stig med inslag av handbyggda partier som höjer upplevelsen ytterligare. Om du frågar oss blir Söta Säter bara bättre ju fler varv man kör, och varför inte prova någon av de extra utmaningarna som finns utspridda utmed leden!

Röd ikon för medelsvår led. Smeden, 6 km

Typ av cykel: MTB, Enduro
Underlag: Stig
Beskrivning: Smeden är en led som bjuder på en rejäl dos av puls och adrenalin. Leden startar, precis som övriga leder, vid startportalen men löper i en vidare slinga som tar dig längre ut i skogsområdet runt arenan. Ledens underlag är äkta ”säter-stig” såsom vi tycker den ska vara. Rötter och sten finns det gott om, likaså aviga passager som kan behöva köras både en eller två gånger för att bemästras. Smeden är en led som den vane MTB-cyklisten trivs på, här tränas såväl balans, teknik som kondition.

Svart ikon för svår led. Klippingen XCO, 5 km

Typ av cykel: MTB, Enduro
Underlag: Stig, byggd led
Beskrivning: Är du redo för en riktigt utmaning? Då väntar Klippingen XCO på dig, utmana dig själv på denna slingrande led som ser till att du nyttjar höjdmetrarna i området maximalt. Leden startar, precis som övriga leder, vid startportalen och bjuder på såväl naturlig stig med sten och rötter som byggda partier med större hinder såsom hopp, dropp och stenkistor. Efter ett varv är du garanterat uppvärmd, varför inte prova ett varv till och se hur nära elitens varvtider kring 15 minuter du kan komma?