Cross Country i Källviken


Källviken ligger på Faluns östra sida längs utfarten mot Borlänge och är vintertid en välbesökt slalomanläggning för Faluborna. Men berget är även ett utmärkt cykelberg om man gillar lite tuffare cykling.


 Svart ikon för svår led.Källvikens Svarta 8 km

En krävande men fantastisk slinga som både uppskattas av cyklister som söker efter fina och utmanande utförskörningar och xc-cyklister som vill ha en teknisk och krävande träningsslinga.

Leden börjar med en grusvägsklättring med beskedlig lutning ända upp till toppen av berget. Väl uppe vid tele-masterna är du garanterat varm i benen och redo för första utförskörningen som heter ”Baksidan” som en enda lång fartfest med hopp, doserade kurvor, drops och massor av skönt flow. Efter baksidan följer ett par kilometer fin stigcykling innan du åter börjar klättra upp till toppen av berget längs traktorväg.

Väl uppe väntar nästa utförskörning – klassiska Sjöstigen. Sjöstigen inleds med en skön hopplinje med drops och hopp (allt går att köra vid sidan om) och övergår sedan till en teknisk men flowig stig över stenhällar och träbroar. Efter ett kort stigparti på platten börjar ledens köttigaste klättring upp genom slalombacken för att en sista gång komma upp till toppen av berget. Nu är det läge att pusta ut en stund innan du ger dig i kast med Hallon & Blåbär som är en riktigt snabb, flowig singletrack hela vägen ner till parkeringen igen.