Skills Area på Idre Fjäll


Ett övningsområde som erbjuder mängder av utmaningar för att du ska bli tryggare, snabbare eller få roligare på cykeln. Här finns stationer för att träna hopp, dropp, balans, svängar och stenkistor. Du hittar också en asfalterad pumptrack på 200 meter. Det är en utmärkt bana för dig som hellre pumpar än trampar – eller flyger längs den inledande jumplinen.


Hopp

Alla som cyklar vet att det killar i magen att tillbringa lite tid i luften med cykeln. Därför finns två linjer med olika svårighetsgrad, där du tryggt kan träna på att hoppa utan större risker eftersom båda linjer är rullbara.

Dropp

I skogen finns naturliga nivåskillnader, till exempel över rötter och stenar eller utför mindre avsatser. Att lära sig ”drop-tekniken” är viktigt för att du enkelt och tryggt ska klara de utmaningarna. Idre Fjäll har två olika dropp-linjer för att du ska kunna träna dina färdigheter.  

Balansträning

Att hålla balansen i tekniskt utmanande terräng är svårt men viktigt i mountainbike. På Idre Fjäll finns flera stationer där du kan utmana både dig själv och dina kamrater.  ”Rockgarden” heter det oftast i världscupsammanhang.

Här finns också ett par stenkistor i olika svårighetsnivåer för dig som gillar tekniskt utmanande cykling. Stenkistorna ger dig också en utmärkt möjlighet att testa inställningen av din fjädring eller olika däck.

Pumptrack 

Byggd av den tidigare VM-tvåan i downhill, Tommy Johansson. En asfalterad bana över 200 meter med en blå/röd gradering. För dig som har en fullutvecklad pumpteknik finns också en wallride i en av svängarna.