Välkommen till Tyngsjö


Upplevelserika cykelturer genom det vidsträckta område som kallas Tiomilaskogen i Malungs Finnmark. Cykla längs karaktäristiska sjöar och vackra skogar.


Terrängen är kuperad och på några ställen finns utmanande backar, cykelerfarenhet är därför önskvärd. Här cyklar man på asfalt- och grusvägar med lite trafik längs vägarna. Lederna består till största delen av asfalt och grusvägar med. Här garanteras du lugn och ro i genuin och orörd natur med tillgång till höga toppar med vacker natur.

Läs mer om lederna

 

Service

Tyngsjö Vildmark ligger i Malungs Finnmark, 5 mil söder om Malung i en häftig vildmark område. Sjöar och skogsvägen dominera med finna utsikter åt flesta håll. Hos Tyngsjö Vildmark kan man cykla, paddla, fiska, vandra, campa och bo. Bo kan man året runt i mysiga stugor eller från maj till oktober på campingen vid sjön. På vintern finns längdspår, skridskobana på sjön (om vädret tillåter) och snöskoterspår bl a till Trintjärn och Korpfjället.

Logi
Tyngsjö Vildmark, Tyngsjö
12 mysiga stugor från 1 till 7 personer in timmer på en kullen med utsikt över Tyngsjön. Självhushåll, alla med kamin eller öppen spis. Öppet hela året!
Naturcamping öppet från halva maj till slutet av september med 14 platser vid sjön, några med el. 

Uthyrning 
Sommartid: kanoter/kajaker och cyklar.
Vintertid: snöskor och långdåknings skidor
Åretrunt: Vedeldad bastu vid sjön.

Kiosk 
Med bl.a. glass/läsk, fiskekort och liten enkel restaurang. För restaurang delen gäller att förboka i god tid för att leverantörer inte kommer med varor dit.

Tel: 0281-400 10
Webb: Tyngsjövildmark.com