Skills Area


Ett övningsområde som erbjuder dig på att träna hopp, kurvor, balans eller bara för att det är väldigt roligt. Här kommer det att finnas två olika svårighetsgrader och det är byggt i trä och med sten. Stenkistorna kan cyklas både utför och uppför som teknikträning. Pumptracken ligger bredvid vilket gör det enkelt att spendera många roliga timmar här. På Pumptracken är det kul att prova att pumpa sig fram utan att trampa. Vår målsättning är att många ska våga prova och klara nya utmaningar.


Hopp

Alla som cyklar vet att det killar i magen att hoppa med cykeln och vi här har vi skapat två linjer med olika svårighetsgrad. En enklare och en lite svårare, där den enklare har en kortare platå och en flackare kick, medan den lite svårare har en längre platå och en lite brantare kick. Båda går att rulla över och erbjuder bra sikt för utövaren.

Dropp

I skogen så finns det ibland höjdskillnader att cykla utför, det kan vara stenar eller rötter som blir som en trottoarkant eller högre. Vi kallar detta för ett dropp, detta är mycket spännande och ganska nyttigt att kunna utföra det kontrollerat. Det blir två linjer för att träna dropp i följd. Den enklare är som en hög trottoarkant medan den lite svårare är ca 30 cm hög. För att få träna flera gånger i ett åk så blir det flera hopp och dropp i rad.

Balansträning

Här blir det plana stockar i varierande svårighetsgrad att balansera längs. Man kommer att kunna köra för att träna sin kontroll av cykeln eller bara utmana kompisen i vem som kommer längst utan att cykla av. 

Stentrappan

Här byggs en stenkista som man kan cykla på från två håll, utför eller uppför. Stentrappan kommer att träna din balans, spårval, fartkontroll och teknik.

Pumptrack 

En cirkulerande bana med velodromkurvor och terrängvågor. Tricket är att pumpa fart med hjälp av terrängvågor, sedan gäller det att hinna med i kurvorna. Här hittar hela familjen utmaning och glädje, liten som stor.