Cyklist efter led.

Välkommen till Gesunda Alpine & Bikepark


I Gesunda Bike Park finner du leder för alla typer av cyklister oavsett om det är första gången du sitter på cykeln eller om du är en erfaren tävlingsåkare.


Alla leder ligger på Gesundaberget och utgår från toppen och ner. För att ta sig upp till toppen åker man med stolslift. Från toppen på Gesundaberget finner du markerade downhilleder som tar dig ned för berget, alla leder är utmärkta från grön till svart och du finner en ledkarta på toppen där du stiger av liften. Cykeluthyrning och liftkort hittar du i Kattis Café som är den röda stugan du ser om du står vid liften och tittar snett bakåt till höger - en bit ner mot parkeringen. Här erbjuds även en introduktionskurs för dig som cyklar downhill för första gången och som vill lära dig grunderna och samtidigt få en smak av vad cykel parken har att erbjuda. 

Utöver downhilleder har finns även en del crosscountry leder som tar dig runt i närområdet kring Gesunda. I koppling till Gesundaberget passerar även road-leden Solleröturen som utgår ifrån Moraparken.

Läs mer om lederna

Service

Här finner du även lite olika alternativ när det kommer till mat. Lite enklare mat/fika serveras i Kattis Café. Vill du ha en lite större måltid kan du ta liften upp till toppstugan. Där finner du en välplanerad meny med olika maträtter och kan avnjuta den med en storslagen utsikt i alla riktningar. 
Mer information hittar du på gesundaberget.se 

Gesundabergsvägen 103, 792 90 Sollerön
Tel: 0250-21400
Mail: info@gesundaberget.se