Cross Country-leder i Bjursås


Lederna utgår från Bjursås Berg & Sjö´s camping. Här finns cykeltvätt, dusch, sommarrestaurang, logi, bad och andra aktiviteter. Goda parkeringsmöjligheter i anslutning till ledstarten.


Lederna går i varierande terräng och längd. Passar både den erfarna som den oerfarna cyklisten. De flesta lederna passerar fina stugor/gårdar, fäbodar och fina utsiktsplatser vilket gör cyklingen mer upplevelserik. Utöver de uppmärkta cykellederna finns milsvids med stigar som bjuder på ännu mer cykling. För att hitta enklast finns lokala cykelguider att boka. Görs vi bjursas.com I anläggningen finns ett teknikområde och i Bjursås by en Pumptrack. Kul för både stora som små cyklister.

Grön Ikon för lättcyklad led. Västanbergsrundan, 16 km

Följer till stor del Lundbergsleden. Fin cykling på väg (asfalt/grus) genom vackra områdena i södra Bjursås. På vägen tillbaka passeras fina badplatsen i Bodarna (Rogsjön). Dalaidyll!

Blå ikon för ganska lättcyklad led. Lundbergsleden, 24 km

Lång fin cykling med möjlighet till rast vid den fina badplatsen i Bodarna. Vill ni krydda så följer ni korsande Törnbergs väg en bit – en superfin led som utgå från Grycksbo.

Blå ikon för ganska lättcyklad led. Bjursen runt, 10 km

Här är det som upplagt för att testa på mtb-cykling. Fint uppför och lång lätt nedför. Vill ni tar ni en sväng till Attjärn utmed Skottsvängen när ni ändå är i Attjärnbo.

Röd ikon för medelsvår led. Hambergsspurten, 13 km

Fin tur runt Hamberget i varieradande terräng. Massa fina platser, raststuga, utsikt och på köpet får man riktiga pulshöjar-backar, tekniska passager och roliga utförs sträckor.

Röd ikon för medelsvår led. Skottsvängen, 41 km

Långtur som bjuder på varierande terräng, fina utsiktsplatser, möjligheter till avsvalkande dopp och inte minst riktigt fin cykling! Kortversionen så följer ni Bjursen runt till Attjärnbo där ni ansluter till Skottsvängen – blir riktigt fina pulsbackar.