Cross Country leder


En del cykelleder är idag uppmärkta, men det finns även mycket fin grusväg och skogsvägar som över tid kan läggas till (med markering).
En härlig aspekt är att cyklingen går så mycket genom ”kulturbyggd”. Man passerar fina stugor/gårdar, fäbodar och fina utsiktsplatser. Det gör att cyklingen blir upplevelserik på flera plan. Nedan listas de leder som i första hand kommer att standard höjas med tydligare skyltning, viss markförbättring, centralkartor för att visa var leder börjar/slutar etc. Det planeras även för en s.k. pump-track och en teknikslinga där både vuxna och barn kan öva men även ha roligt. Utöver dessa finns även vandringsleder som är bra komplement i form av mer tekniska trails; fin cykling varierat med partier som är mer krävande (eller där man kan leda cykeln).

Blå Lundbergsleden, 24km

Lång fin cykling med perfekt rastplats i Lundbergs fäbodar – eller så håller ni ut till fina badplatsen i Bodarna. Vill ni krydda så följer ni korsande Törnbergs väg en bit – en superfin led som utgå från Grycksbo.

Blå Giro de Sågmyra, 34 km

Här värmer ni upp på landsväg – perfekt för att köra tempo på rulle och träna inför Cykelvasan. Vägen hem går över fin varierad cykling. Ju högre tempo, desto mer teknik krävs!

Blå Bjursen runt, 10 km

Här är det som upplagt för att testa på riktig mtb-cykling. Fint uppför och lång lätt nedför. Vill ni tar ni en sväng till Attjärn utmed Skottsvängen när ni ändå är i Attjärnbo.

Röd Hambergsspurten, 13 km

13 km med massa fina platser, raststuga, utsikt och på köpet får man riktiga pulshöjar-backar, tekniska passager – och har man riktig tur ett och annat lerhål!

Röd Skottsvängen, 41 km

Långtur som bjuder på varierande terräng, fina utsiktsplatser, möjligheter till avsvalkande dopp och inte minst riktigt fin cykling! Kortversionen så följer ni Bjursen runt till Attjebo där ni ansluter Skottsvängen – blir riktigt fina pulsbackar!