Cross country i Älvdalen


Blå Gröntjärn 12 km

Typ av cykel: MTB
Underlag: Mest stig
Beskrivning: En rolig och varierande tur som till en början tar oss ut på barkslingan runt skidstadion. Vidare cyklar man delvis tekniska stigar av rötter och sten samt fartfyllda backar ner mot byn Näset och Porfyrdammen. Därefter följer en gammal vagnsväg och en bit på Kanonvägen där man sedan svänger in i skogen igen. Här följer nu en fin sträcka utmed vattnet som är lättcyklad stig. Banan avslutas med en rolig berg och dalbana och att hitta rätt växel kan vara utmaningen här. Gröntjärn har två slogbodar som är perfekt ställe för fikapausen.

Blå Knixen 4 km

Typ av cykel: MTB
Underlag: Stig och bark
Beskrivning: Lekfull knixig slinga som tar dig både tvärt hit och tvärt dit samt uppför och nerför. Här kan du och dina vänner få en riktig utmaning. Få inslag av rötter och stenar. Knixens stigar ligger i närheten av Sporthallen. I området finns två slogbodar för den som vill göra en eld att värma sig vid eller grilla korv.

Röd MTB-kåsan 10 km

Typ av cykel: MTB
Underlag: Mest stig
Beskrivning: Kåsan börjar med en liten bit på barkunderlag som sedan tar oss ut i tuff stigsykling där det sakta men säkert går uppför med tekniska partier av sten. Här får benen känna av uppförsbackarna men får sen en skön belöning i en fartfylld lång utförslöpa. Ett kortare parti av grusväg passeras innan man viker in i skogen där det fortsätter med roliga och utmanande stigar över stock och sten. När man kommer ner mot Nystamnet (där det också finns en slogbod) går man samma sträckning längs vattnet som i ”Gröntjärn”. En brant stigning väntar och när du nått toppen får du en härlig utförsbacke till vår sk. berg och dalbana. Avlutningen bjuder på både tuff stigning och utförskörning samt en krävande myr innan du ser sporthallen och kan pusta ut.