Gård med rött bostadshus och uthus.

Bengts vid älven

Bengts - frihet på din fritid Trivsamt traditionellt dalahus med skrymslen, vrår och flera vedeldade eldstäder samt sjöutsikt från alla rummen. Ger en perfekt inramning till naturupplevelsen. Avskilt för den som vill vara ostörd och nära för den som gillar daglig kontakt.

Beskrivning

Bengts är öppet året runt och erbjuder Bed & Breakfast, eller hyra av hela huset veckovis. Fiskevecka, weekendupplevelser, eller övernattning på genomresa eller i arbetet.

Vår och höst är fisket den mest populära aktiviteten. Vi säljer fiskekort till flera fiskeområden och har båtar med motorer till uthyrning för våra gäster samt även för den som vill hyra båt över dagen.

Sommaren är familjesemesterns favorit, att ha Bengts som boende och göra dagsturer eller längre utflykter. Gården rymmer många möjligheter till nära aktiviteter och små utflykter i området. Bäversafari är en uppskattad upplevelse för några timmar. Vår lokalkännedom öppnar för personlig service och tips på lämpliga utflyktsmål anpassade efter intresse.

Tidig vår bjuder gården på lantlig idyll med lamm och fågelskådning.

Hösten rekommenderar vi fiske och skogens skafferi med svamp och mycket mera. Vintern är tystnaden, lugnet, stjärnhimlar, ibland norrsken, och sköna stunder vid brasan, uppskattade avbrott från vardagen.

Boendet
Stugan ni bor i ligger på en traditionell gammal svensk bondgård med timrade byggnader, omgärdad av stenmurar och gårdsnamn från 1600 talet. Det 100 m2 tvåvåningshuset som byggdes 1906 har 8 separata sängar i 4 sovrum, kök med diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare, dusch och två toaletter för att göra din vistelse bekväm.

Omgivningen
Artrikedomen i landskapets flora och fauna bjuder på många överraskande möten varhelst man vistas i naturen. Det är lätt att förstå varför delar av området har blivit ett biosfärområde, samt en nationalpark.

Deposition: För stuga och båt 1 000 SEK

Varmt välkommen till Bengts gård och en händelserik vistelse!

Bra att veta

  • Wifi