CBIS 4869460

Banken Två Rum & Kök

Banken Två rum & kök är en fine dining restaurang med personlig hemma-hos-känsla. De finns omskrivna i bl a White Guide för sin god mat, service och miljö. De är även medlem i Chaine des Rôtisseurs.

Information

Anordnar matlagningskvällar och vinprovningar för grupper om ca 10 personer. Affärslunch. Vinkällare. Ordnar även specialkost.

LOKALEN
Det var en gång en byggherre som tidigt på 1900-talet bestämde sig för att låta bygga ett magnifikt hus. Fasaden smyckades med vackra ornament. Människor i den lilla staden förundrades över det vackra bygget. Först att flytta in var Falu Stads Sparbank.

Det sades att detta hus var ytterst lämpat för penga-placering. Åren gick, pengar sattes in och pengar togs ut. I den lilla staden Falun gick livet sin gilla gång. Det var inte utan att flertalet bankkunder satte kaffet i vrångstrupen när det i mitten av 60-talet uppdagades att den då sittande bankchefen hade förskingrat en större summa pengar! Då detta var mindre populärt bland berörda personer byttes chefen ut. Kort efter det flyttade Sparbanken till nya lokaler.

Händelsen med förre bankchefen lär ha fått ett relativt lyckligt slut för alla inblandade.
Här kunde berättelsen ha slutat, men…… År 1988 byggdes lokalerna om för att passa restaurangverksamhet. Det föll sig naturligt, med tanke på lokalens ursprungsverksamhet, att namnet på restaurangen blev Banken Bar & Brasserie.

Banken Två rum & kök ligger i gamla vaktmästarbostaden till Falu stads sparbank. Så valet av namn var inte så svårt där heller.

Faciliteter och service

  • Handikappvänligt
  • Handikapptoalett
  • Lunch
  • Vegetarisk
  • Närproducerat
  • White Guide