CBIS 4869456
Visa på karta

Banken Bar & Brasserie

I de gamla banklokalerna huserar Banken Bar & Brasserie. Där kan ni njuta av en vällagad lunch, Bankens klassiska panna eller läckra smaker från världens alla hörn.

Information

Restaurangen är bl a omskriven i White Guide för sin god mat, service och miljö.
Har även catering. Ordnar också med specialkost.

I Bankens app för iPhone kan du boka bord, se våra menyer, dagens lunch, filmer, mm.

Banken Bar & Brasserie serverar dagligen husmanskost. Deras a la carte meny är en blandning av maträtter från hela världen. De serverar endast Svenskt kött och gärna närproducerat. Deras fisk- och skaldjursrätter är MSC- märkta. De tillgodoser alla gästers eventuella matallergier. Banken erbjuder lunch, a la carté, take away, catering.

LOKALEN
Det var en gång en byggherre som tidigt på 1900-talet bestämde sig för att låta bygga ett magnifikt hus. Fasaden smyckades med vackra ornament. Människor i den lilla staden förundrades över det vackra bygget. Först att flytta in var Falu Stads Sparbank.

Det sades att detta hus var ytterst lämpat för penga-placering. Åren gick, pengar sattes in och pengar togs ut. I den lilla staden Falun gick livet sin gilla gång. Det var inte utan att flertalet bankkunder satte kaffet i vrångstrupen när det i mitten av 60-talet uppdagades att den då sittande bankchefen hade förskingrat en större summa pengar! Då detta var mindre populärt bland berörda personer byttes chefen ut. Kort efter det flyttade Sparbanken till nya lokaler.

Händelsen med förre bankchefen lär ha fått ett relativt lyckligt slut för alla inblandade.
Här kunde berättelsen ha slutat, men…… År 1988 byggdes lokalerna om för att passa restaurangverksamhet. Det föll sig naturligt, med tanke på lokalens ursprungsverksamhet, att namnet på restaurangen blev Banken Bar & Brasserie.

Banken Två rum & kök ligger i gamla vaktmästarbostaden till Falu stads sparbank. Så valet av namn var inte så svårt där heller.

Faciliteter och service

  • Handikappvänligt
  • Handikapptoalett
  • Lunch
  • Vegetarisk
  • Närproducerat
  • Taste of Dalarna