Välsmakande hos Dalasmaker

Välsmakande hos Dalasmaker

Till Smidgården i Fryksås kommer vandrare för att vila sina trötta ben och få sig en bit mat efter den branta stigningen längs Siljansleden. Hit kommer lokalbor för att fira en familjemedlem och barnfamiljer som gör en utflykt genom skogen från närliggande Orsa Grönklitt. Peter Lundquist är krögare och vd för Dalasmaker som förutom Smidgården också driver Toppstugan och Restaurang Ugglan & Björnen i Grönklitt.


Vad erbjuder ni besökare sommartid?

- En rad olika restaurangupplevelser från morgon till kväll, som passar både livsnjutaren, barnfamiljen och kompisgänget, säger Peter.

Vilka insatser gör ni för att öka tryggheten för era kunder?

- Vår verksamhet är helt anpassad efter myndigheternas råd. Vi erbjuder handsprit och har glesat ut bland borden. Dekaler på golvet underlättar att hålla avståndet till varandra och vi arbetar för att undvika situationer som kan skapa trängsel.

Vad rekommenderar ni era kunder att uppleva i närområdet?

- Det finns hur mycket som helst. Jag tror att många som bor här gör det av just den anledningen. Orsa Grönklitt har mycket att erbjuda och framför allt en lämplig plats att besöka i dessa tider eftersom det är ett stort område med mycket uteaktiviteter. Kan särskilt slår väl ett slag för multibanan och den nya cykelbanan på Orsa Grönklitt.

Stötta det lokala

Den rådande situationen har slagit hårt mot företagare i Dalarna. Det gäller att tänka om, tänka nytt och hitta kreativa lösningar för att överleva. Under vinjetten ”Support your local” pratar vi med lokala profiler som berättar om hur de anpassar sina verksamheter för att öka tryggheten för dig som besökare.

Läs mer: Hemester i Dalarna