Tomtelands sagofigurer flyttar till Himmelfjäll

Tomtelands sagofigurer flyttar till Himmelfjäll

Under vintern ger sig några av figurerna från Sagolandet Tomteland ut på resa, från upplevelseparken utanför Mora till Idre Himmelfjäll. De två anläggningarna samarbetar för att skapa en sagolik upplevelse, där Tomteland producerar barn- och familjeunderhållning till Himmelfjäll.


Idre Himmelfjäll är Sveriges nyaste skidanläggning. 18 nedfarter och 8 liftar tar dig runt i skidsystemet. Det finns nedfarter av olika svårighetsgrad - både gröna, blåa och några röda. Den högsta fallhöjden är på 323 meter och den längsta backen mäter hela 3,2 kilometer. Utmärkande för Idre Himmelfjäll är närheten till naturen, där skidåkningen går genom spännande dalaskogar.

Idre Himmelfjäll satsar extra mycket på att skapa en upplevelse för familjer på skidsemester. Det finns mycket att göra både i och utanför backen. I samarbete med Sagolandet Tomteland bjuds dessutom på extra sprakande underhållning för de barn och barnfamiljer som besöker Idre Himmelfjäll under vintersemestern.

– Både Idre Himmelfjäll och Tomteland välkomnar barnfamiljer och våra säsonger går i varandra. När Tomteland stänger för vintern i mitten av januari flyttar en del av våra sagofigurer och föreställningar upp på till Himmelfjäll. Våra anläggningar kommer också att synas hos varandra med unika erbjudanden som jag tror våra besökare kommer att uppskatta, säger Camilla Collett, ägare och producent på Tomteland.

Läs mer om Tomteland