Restaurangen på Orsa Järnvägshotell.

Lyxig avkoppling på anrika Orsa Järnvägshotell

Till totalrenoverade och anrika Orsa Järnvägshotell anländer besökare som vill unna sig en stunds lyx i ombonad miljö. Hotellchef och ägare Oscar Diös berättar om verksamhetens anpassningar.


Vad erbjuder ni gäster sommartid?

– Detta är ett hotell med restaurang i klassisk uppsättning. Många av våra gäster kommer från närområdet och vill unna sig träning med bekvämt boende, en trevlig kväll med bästa vännerna eller en kulturresa.

Vilka insatser gör ni för att öka tryggheten för era gäster?

– Extra städning och vi följer folkhälsomyndigheterna rekommendationer. Ökade möjligheter till handspritning, längre avstånd mellan gästerna i matsalarna och ökad möjlighet till självincheckning. Frukost i separata paket.

Vad rekommenderar ni era gäster att uppleva i närområdet?

– Naturen finns alltid nära i Orsa, som Östra Grunubergs fäbod, Orsasjöns bad, skogen runt omkring Orsa, cykling runt Orsasjön eller i Grönklitt, där det också finns en asfalterad Multiskidbana.

Stötta det lokala

Den rådande situationen har slagit hårt mot företagare i Dalarna. Det gäller att tänka om, tänka nytt och hitta kreativa lösningar för att överleva. Under vinjetten ”Stötta det lokala” pratar vi med lokala profiler som berättar om hur de anpassar sina verksamheter för att öka tryggheten för dig som besökare.

Läs mer: Hemester i Dalarna