Exteriörbild på Banken bar i Falun.

Lokala smaker på Banken

I ett magnifikt hus från tidigt 1900-tal, beläget i centrala Falun, huserar Banken Bar & Brasserie. Namnet kommer från att lokalerna med dess pampiga entré och höga takhöjd tidigare inrymde just en bank. Som medlemmar i nätverket Taste of Dalarna sätter krögaren Ingemar Eberstål de lokala smakupplevelserna i fokus.


Vad erbjuder ni besökare sommartid?

- Restaurangupplevelse i ett av Dalarnas vackraste hus, enligt en omröstning i Dalarna. Lokala råvaror som rökt björn från Lima, laxrom från Älvdalen, ost från Murboannas, kött från dalagårdar, grönsaker från lokala odlare och kall öl från Grängesberg.   

Vilka insatser gör ni för att öka tryggheten för era kunder?

- Vi följer Folkhälsomyndighetens regler för restaurang med avstånd mellan borden och rymligt för gästerna. Vi erbjuder dessutom en vacker uteservering både under lunch- och kvällstid.

Vad rekommenderar ni era kunder att uppleva i närområdet?

- Cykling på Lugnet, Carl Larsson-gården, Falu Gruva, Murboannas butik och Gruvan i Bispberg.

Stötta det lokala

Den rådande situationen har slagit hårt mot företagare i Dalarna. Det gäller att tänka om, tänka nytt och hitta kreativa lösningar för att överleva. Under vinjetten ”Support your local” pratar vi med lokala profiler som berättar om hur de anpassar sina verksamheter för att öka tryggheten för dig som besökare.

Läs mer: Hemester i Dalarna