Skidåkare i vintrig skogsmiljö.

Bo nära skidåkning och dalakänsla på Mora Hotell

Med oslagbar utsikt över Siljan ligger Mora Hotell & Spa endast ett stenkast från Vasaloppets målgång, Zornmuseet och Zorngården. Här är närheten till dalakulturen total och perfekta förutsättningar för den som på nära håll vill vässa skidtekniken, fira jul med äkta dalakänsla eller fira nyår med extra lyxig guldkant.


Mora Hotell & Spa drivs sedan 2018 av familjen Lund.

– Till slut hittade vi hem till våra rötter i Mora efter att ha bott och verkat i hela Europa under några år. Vi har tagit med oss all kärlek för mat, vin och livsnjutning till Mora för detta är den finaste platsen på jorden, säger Patrick Lund, marknadschef Mora Hotell & Spa.

Med hotellet som bas går det sedan att ta del av äventyr, kultur och härlig natur som finns i omgivningarna, samtidigt som du bor bekvämt och centralt på ett hotell med hög standard. I köket satsar de stort på lokalproducerade råvaror, som resulterar i smakrika rätter i restaurangen. De har dessutom en uppskattad relax- och spaavdelning, där det är extra skönt att koppla av efter en dag ute i skidspåret eller i vinterlandskapet.

Det finns som sagt gott om aktiviteter i omgivningarna, där hotellet verkar som bas. I vinter erbjuder de både jul- och nyårsfirande liksom mer skidrelaterande aktiviteter som till exempel skidläger med Vasaoppscoachen Mattias Svahn samt ski in-ski out på Vasaloppsspåret.

Skidläger med Mattias Svahn

Under fyra helger i december till och med början av februari anordnas skidläger på Mora Hotell & Spa under ledning av Mattias Svahn.

– Vi tycker att det är härligt med ett stort skidintresse i Sverige, det är riktigt kul att få hjälpa alla skidintresserade personer med deras teknik, säger Mattias Svahn.

Han håller i själva skidåkningen på lägerhelgerna som riktar sig till alla som vill förbättra sin skidteknik.

– Din tidigare skiderfarenhet spelar ingen roll. Vi har grupper för både nybörjaren, motionären och elitmotionären, fortsätter han.

Längdskidpaket med ski in-ski out

Med det nya Vasaloppsmålet inom synhåll från hotellets entré är Mora perfekt för den som är sugen på längdskidåkning. Hotellet ser till att paketera det hela på bästa sätt för att skapa goda förutsättningar för både den som vill samla mil inför ett stundande lopp och den som bara vill njutåka.

– Under en vistelse här ingår två nätters logi i delat dubbelrum med frukostbuffé och 2-rätters middag, för- och varmrätt, båda dagarna. Dessutom har man tillgång till relax-avdelningen båda dagarna, berättar Patrick Lund.

Från och med den 19 november finns det snö på IFK Mora skidanläggning i Norra Garberg och på Grönklitts Skidstadion.

Mattias Svahn håller läger i längdskidåkning på Mora Hotell.
Åk längdskidor under läger och teknikträningar med Vasaloppscoachen Mattas Svahn.

 

Fyra dagars julfirande och lyxigt nyår

För den som vill slippa all julstress på hemmaplan och istället ta med hela familjen till Mora kan få det mesta serverat på Mora Hotell. Under ett fyra dagar långt julfirande ryms massor av roliga aktiviteter, läcker mat, dignande bufféer fyllda med kaffe och kakor, julpyssel, besök av Tomten från Tomteland, fackeltåg till julottan och mycket mer.

För att runda av året och påbörja 2022 ställer hotellet till med en riktig premiumkväll.

– Vi har satt ihop en fantastisk femrättersmiddag av högsta kvalitet, med pilgrimsmusslor, gingravad ren, fjällröding och oxfilé från Dalarna, vilket avrundas med en chokladmousse med havtornssorbet. Allt serveras med väl utvald dryck. Visst vattnas det i munnen? avslutar Patrick.

Julstjärna i fönstret i matsalen hos Mora Hotell.
Fira jul och nyår i avslappnad miljö.

Läs mer och boka på Mora Hotells hemsida.