Uppdukat julbord hos Murboannas i Borlänge.

Julbord i Dalarna – tips och favoriter

Dags att boka julbord? Välj och vraka bland riktigt härliga och genuina julbord, jultallrikar, julfika och julsmörgåsar från Dalarnas mataktörer. Ladda upp inför julen på bästa sätt och njut av lokala delikatesser tillsammans med någon du tycker om.


Närproducerat julbord hos Skedvi Bröd

Här serveras ett hållbart julbord direkt vid bordet i fem serveringar. Njut av välkomponerade rätter i julens smaker i lugn och ro. Maten tillagas av fina råvaror som i största möjliga mån kommer från Stora Skedvi med omnejd.

Julbordet serveras 25 nov – 18 dec, kl 18.00 på fredagar samt kl 17.00 och 20.00 på lördagar.

För mer information och bokningar, se Skedvi Bröds webbplats.

Klassiskt julbord hos Murboannas

Hos Murboannas söder om Borlänge serveras ett klassiskt julbord, tillagat på lokalproducerade råvaror så långt det är möjligt.

Julbordet serveras torsdagar, lördagar och söndagar, från den 25 nov – 19 dec.

För mer information och bokningar, se Murboannas webbplats.

Julbord hos Murboannas i Borlänge.

Murboannas i Borlänge.

Rältagårdens julbord från jord till bord

Hos Rältagården i Djura utanför Leksand serveras färska råvaror av hög kvalitet, till största delen från den egna gården som drivs helt ekologiskt. 

Julbord serveras fredagar och lördagar kl 18.00, från den 26 nov – 18 dec. Övriga tider under veckorna går det att avnjuta Lilla julbordet.

Läs mer och boka på Rältagårdens webbplats.

Fryksås Hotells avsmakningsjulbord

Njut av julbord på ett nytt sätt vid Fryksås Hotell. Avsmakningsjulbordet består av sex serveringar direkt vid bordet. Här erbjuds också Take away som alternativ.

Julbordet serveras fredagar kl 17.00–20.00 och lördagar kl 14.00–17.00, från den 3 december fram till julafton. På själva julafton serveras julbordet kl 14.00–17.00.

För mer information och bokningar, se Fryksås Hotells webbplats.

Vinter i Fryksås med utsikt över Orsasjön.

Sahlins Struts lokala jultallrik

Under perioden 26 nov – 18 dec kan företag och grupper, om minst 20 personer, äta en jultallrik med produkter från flera lokala aktörer hos Sahlins Struts i Borlänge.

Tallriken erbjuds även för alla julsugna, på fredagar och lördagar under samma period. Den finns också att ta med som Take away.

Läs mer och förboka din jultallrik på Sahlins Struts webbplats.

Mora Hotell & Spa erbjuder julpaket

Fira traditionsenlig jul med ett julpaket på Mora Hotell & Spa. Då ingår bland annat roliga aktiviteter, besök av Tomten från Tomteland och självklart ett dignande julbord på själva julafton.

Läs mer och boka på Mora Hotell & Spas webbplats.

Juldekorationer på Mora Hotell.

Café Wahlmans goda julsmörgås

Café Wahlman i Hedemora erbjuder lokalproducerade julsmörgåsar som antingen beställs för sig själva eller som ett julpaket där även saffransbulle och julmust ingår.

För öppettider och kontaktinformation, se Café Wahlmans webbplats.

Café Ladugårdsfikets mysiga adventsfika

I Ladugårdsfiket i Avesta Visentpark serveras adventsfika på söndagarna den första, andra och tredje advent, kl 11.00–15.00. Njut av julgröt, skinksmörgås, fikabröd och glögg med mera.

Läs mer på Avesta Visentparks webbplats.

Hitta mer mat och smak i jul hos Taste of Dalarna

Taste of Dalarna är det nätverk av gårdsbutiker, producenter, hantverksbryggerier, caféer och restauranger runt om i Dalarna som sätter de lokala råvarorna och de lokala smakupplevelserna i främsta rummet.

Läs mer på tasteofdalarna.se.