Kättingflygare på Leksand sommarland.

En annorlunda sommar på Leksand Sommarland

Säsongsöppningen fick skjutas fram några veckor i väntan på besked från myndigheterna, men den 4 juli slår Leksand Sommarland upp portarna. Däremot är det ett annorlunda Sommarland som möter besökaren i år, med ett anpassat aktivitetsutbud och ett stort fokus på att följa rådande riktlinjer och rekommendationer. Mats Nobelius, parkansvarig på Leksand Sommarland, ser fram emot en riktigt rolig sommar med bland annat nyheten kättingflygaren och nervkittlande aktiviteter som Wipe Out Siljan, Jump Park och Laser Tag.


Den 4 juli öppnar ni för säsongen, hur känns det?

– Det känns fantastiskt och jättekul att vi kan öppna. Det är otroligt härligt att vi har så många aktiviteter och en bredd i parken som gör vi kan ha öppet. I sommar har vi 23 olika aktiviteter, så vi får en halv park, vilket med tanke på omständigheterna är fantastiskt. Det är glädje och jätteroligt.

Vilka aktiviteter är öppna i sommar?

– Vi har en hel del roliga actionaktiviteter, som vår Jump Park, hopparken. Där har vi tre stora luftkuddar som man hoppar i. Som från studsmattor eller höga torn, där man kan göra volter ner i den tjocka kudden. Så man landar så där otroligt mjukt och skönt. En annan uppskattad aktivitet som är öppen är Laser Tag, där man är uppdelade i lag och ska försöka pricka varandra med lasergevär. Den som har flest träffar när tiden är slut vinner. Det är jätteuppskattat – och det dessutom är den enda banan i Sverige som har det är systemet utomhus, annars är de banor inomhus. Vad gäller vattenaktiviteter så är poolerna öppna, även om alla vattenrutschbanor omfattas av förbudet och håller stängt. Sen är det en hel massa aktiviteter till, som discgolf, hög- och låghöjdsbanor och lite annat blandat smått och gott.

Wipe Out Siljan är också öppet?

– Ja! Det är vår uppblåsbara hinderbana ute i Siljans vatten. En jättekul aktivitet som är enormt populär och många säger att det är den roligaste aktiviteten vi har. Det är till och med jättekul även om det är kallt ute och regnar. Plus att det kanske blir lite skadeglädje där, när kompisen som man utmanar druttar i ett kallt Siljan. Banan som finns här är den enda i Sverige som är just originalet.

Vattenäventyret Wipe Out Siljan på Leksand Sommarland.

Höghöjdsbana på Leksand Sommarland.
Vattenäventyret Wipeout Siljan och den pirriga höghöjdsbanan är två aktiviteter som är öppna i sommar på Leksand Sommarland.

Nytt för i år är Kättingflygaren, berätta!

– Det är den enda karusellen vi får köra, med 40 stycken både singel- och dubbelplatser. Den är dessutom dala- och Leksandstematiserad, så jättefin och grymt tjusig! Det är en klassisk karusell som alla bara älskar. Den går upp till 12,5 meters höjd och man kastas runt i 36 km/h. Det är en häftig upplevelse som man absolut inte får missa.

En annan nyhet på campingen är glamping!

– Ja, vi har 18 tält i två olika storlekar. Ofta är ju glamping bara för två personer, men här kör vi familjeglamping med plats för upp till fem personer i ett tält. Det är jättemysigt tält och ett verkligt annorlunda boende. Det är ju kul att tälta med sina barn, för hur många familjer har gjort det tillsammans idag? Man gjorde det ofta förut när vi vuxna var små, men det har försvunnit lite idag. Så det är helt enkelt en nischad och rolig boendeform för både vuxna och barn.

Soldäck med solstolar.

Glamping tält vid en sjö.

Glamping tält vid Leksand Resort.
Familjeglamping är ett både spännande och mysigt boendealternativ, där det är möjligt att testa tältlivet på ett lite enklare sätt.

 

Exempel på åtgärder på Leksand Sommarland i sommar:

  • Samtliga motoraktiviteter, alla karuseller (förutom Kättingflygaren), zipline samt vattenrutschbanor är stängda.
  • Begränsat antal besökare i parken varje dag.
  • Avståndsmarkeringar som ska förhindra köbildning runt om i parken.
  • Alla entrébiljetter köps online innan besöket. Campinggäster på Leksand Resort har förtur på parkbiljetterna. De som finns kvar att sälja läggs ut till försäljning ca en vecka innan.
  • Vi utökar och förstärkta våra städrutiner på toaletter och allmänna ytor
  • Handdesinficering vid flera centrala platser i parken, som på restauranger och vid åkattraktioner.
  • Utökade rutiner för regelbunden desinficering av utsatta kontaktytor.

Läs mer: Leksand Sommarland