Bakat med kärlek på Bagarstugans Gårdscafé

Bakat med kärlek på Bagarstugans Gårdscafé

I sommar fylls Bagarstugans Gårdscafé på Klockargården i Tällberg med väldoftande bullar och bröd. Katarina Berggren som annars driver Katarinas Bröd och Kaka har i sommar gått samman med Pia Anagrius och tillsammans dukar de upp för en välsmakande paus i vacker miljö.


Vad erbjuder ni besökare sommartid?

- Hos oss kan du njuta av härliga bakverk, goda smörgåsar, värmande soppor och smakrika lunchrätter. Vi bakar allt själva, använder oss av närproducerat och ekologisk så långt det går och vi gör medvetna val för att stödja svenska bönder. Förutom servering har vi även en liten visthusbod där du kan köpa hem nybakat bröd av olika sorter, säger Katarina. 

Vilka insatser gör ni för att öka tryggheten för era kunder?

- Vår uteservering är stor med gott om plats mellan borden. Vill man sitta inne finns servering i två plan med begränsat antal platser och två meter mellan borden. För kunder som inte vill komma in finns möjlighet att köpa hem såväl surdegsbröd, tårtbitar och bullar samt mat och smörrebröd.

Vad rekommenderar ni era kunder att uppleva i närområdet?

- Siljansbygdens unika miljöer med alla byar, fäbodar och den varierade naturen med älven, sjöarna, bergen och de brukade markerna. Handla med fika från Bagarstugans Gårdscafé och vandra upp på Digerberget i Tällberg och njut av den fantastiska utsikten över Siljan.

Stötta det lokala

Den rådande situationen har slagit hårt mot företagare i Dalarna. Det gäller att tänka om, tänka nytt och hitta kreativa lösningar för att överleva. Under vinjetten ”Support your local” pratar vi med lokala profiler som berättar om hur de anpassar sina verksamheter för att öka tryggheten för dig som besökare.

Läs mer: Hemester i Dalarna