Exteriören på butiken Tempo Venjan.

Allt under ett tak hos Tempo Venjan

En gemytlig butik på en lika gemytlig ort. Joel Zackrisson äger och driver Tempo Venjan, som på många sätt är navet i bygden och platsen där det går att uträtta de flesta ärenden. Här berättar han mer om vad som möter besökaren som kliver in genom dörren hos dem.


Vad erbjuder ni kunder sommartid?

– Vi erbjuder samma service året runt, med alla dagligvaror man behöver samt att vi är ombud för PostNord, DHL, Schenker, Bring, Kassagirot, ATG, Svenska Spel, Systembolaget och Apoteket. Det innebär att man kan göra det mesta under vårt tak utan att behöva springa runt i flera olika affärer.

Vilka insatser gör ni för att öka tryggheten för era kunder?

– Vi följer de riktlinjer som branschen har satt upp med utökade städrutiner, avståndsskyltar, handsprit i entrén och liknande.

Vad rekommenderar ni era kunder att uppleva i närområdet?

– Det finns flera vandringsleder och cykelleder, en tur till Lybergsgnupen är väldigt fint. Är det soligt kan man till exempel bara hänga en dag på Venjans camping och den fina badplatsen där.

Stötta det lokala

Den rådande situationen har slagit hårt mot företagare i Dalarna. Det gäller att tänka om, tänka nytt och hitta kreativa lösningar för att överleva. Under vinjetten ”Support your local” pratar vi med lokala profiler som berättar om hur de anpassar sina verksamheter för att öka tryggheten för dig som besökare.

Läs mer: Hemester i Dalarna