Bakelser och bullar uppdukade i disken på Café Wahlman i Hedemora.

10 mest populära artiklarna 2022

Alla vill hitta till Dalarnas bästa caféer. Likaså hägrar en enkel guide till vandringar i Grövelsjön, tips på guldkorn att besöka och saker att sätta på din bucketlist. För att inte tala om unika boenden, vattenfallsjakt och White Guide-restauranger. Här är Visit Dalarnas mest lästa och mest populära artiklar 2022. Har du läst alla godbitar?


1. Dalarnas bästa caféer

Vi frågade våra följare efter Dalarnas bästa café och fick ett otroligt gensvar. Många ville tipsa om sina favoriter bland caféer och konditorier för att guida andra till Dalarnas godaste fika. Här finns era bästa tips på caféer i Dalarna.

Läs artikeln här: Dalarnas bästa caféer.

Hedemora Café Wahlman
Att hitta mysiga caféer och konditorier var populärt under 2022. Håller fikasuget i sig?

2. Fem vandringar i Grövelsjön

I Grövelsjön är fjällen lättillgängliga och det finns vandringsleder av både kortare och längre slag. I den här artikeln har vi samlat fem tips på vandringar i maffig fjällnatur.

Läs artikeln här: Fem vandringar i Grövelsjön.

Tre män står vid ett vindskydd i solnedgången med dimma dansande över Dalälven.
Många ville hitta vandringar i Grövelsjön och guiden till fem av dem var välbesökt under 2022.

3. Guide: 5 guldkorn i sommar

Det sägs ju att det är resan som är målet och i tider av sommar och semester kunde det inte vara mer sant. Längs vägarna i Dalarna väntar det många spännande, roliga, intressanta och tankeväckande upplevelser. Botanisera bland tipsen, gör en utflykt eller stanna till längs vägen och upptäck något nytt.

Läs artikeln här: Fem spännande guldkorn att besöka.

4. Södra Dalarnas bucketlist – 18 tips på saker att göra i sommar

Södra Dalarna lockar med många spännande, roliga, goda och natursköna utflykter. Här har vi skapat en bucketlist med 18 härligt enkla saker att hitta på under semestern. Hur många prickar du av?

Läs artikeln här: 18 tips: saker att göra i Södra Dalarna i sommar.

Turkosblått vatten i Östra Silvbergs Gruva i Säter.
Det turkosa vattnet i Östra Silvbergs gruva är ett populärt besöksmål och ett måste på sommarens bucketlist.

5. Sju helt unika boenden i Dalarna

Jakten på de unika övernattningarna är mer intensiv än någonsin – allt för att sätta extra guldkant på resan. Vilket av dessa sju unika boenden i Dalarna väljer du?

Läs artikeln här: Sju unika boenden i Dalarna.

6. Siljans bucketlist – 15 tips på saker att göra i sommar

Sommartid lockar Siljan med många spännande, roliga, goda och vackra påhitt. Ta dig tid att upptäcka något nytt – och ta dig framför allt tid att njuta av sommardagarna. Här har vi skapat en bucketlist med 15 härligt enkla saker att hitta på under semestern, för ofta är det ju de små sakerna som blir de stora minnena. Hur många prickar du av?

Läs artikeln här: Siljans bucketlist – 15 saker att göra i sommar.

7. Åk på vattenfallsafari – 7 vattenfall i Dalarna

Ge dig ut och jaga vattenfall i Dalarna. Upplev kraften från forsen som brusar och känn pirret i magen när du vandrar på svindlande höjder. Vi har listat topp 7 i Dalarna.

Läs artikeln här: Topp sju vattenfall i Dalarna.

Vattenfallet Njupeskär i Fulufjällets Nationalpark.
Njupeskärs vattenfall i Fulufjällets nationalpark är en av fallen på listan. Har du koll på övriga?

8. 7 fjällhotell att längta till

Kanske drömmer du också om en fjällsemester? Här kan du uppleva svensk vinter när den är som bäst, med knarrande snö under skorna, njutbara skidturer över vidsträckta fjäll och sköna åk på manchester.

Läs artikeln här: 7 fjällhotell att längta till

9. Folkdräkter i Dalarna – Allt du behöver veta

Få platser i Sverige är så förknippade med sina folkdräkter som Dalarna. Här kan du läsa mer om dräkternas historia och hur de användes, både då och nu. Dessutom har vi samlat några av de platser där du kan lära dig mer om och framför allt titta närmare på de många fantastiska folkdräkter som finns runt om i Dalarna.

Läs artikeln här: Allt om folkdräkter i Dalarna.

Broderier på folkdräkt från Dala-Floda.
Många var nyfikna på att läsa mer om Dalarnas folkdräkter. Den här färgsprakande varianten kommer från trakterna kring Dala-Floda.

10. Här finns Dalarnas White Guide-restauranger

När restaurangguiden White Guide listar Sveriges bästa restauranger kvalar Dalarna in med hela 16 krogar. Hitta din favorit bland Dalarnas restauranger och se till att planera in din nästa smakupplevelse hos någon av de kvalificerade guldkornen.

Läs artikeln här: White Guide-restauranger i Dalarna.

Mat och dryck serveras på restaurang Banken i Falun.
Hela 16 krogar i Dalarna kvalar in på White Guides lista.