CBIS 6326400

Älvpromenaden

Älvpromenaden är en promenadslinga med 6 stycken utegym som går längs Österdalälven upp till Storbrottsberget utsiktsplats.

Boka

Beskrivning

Älvpromenaden är cirka 4km lång och erbjuder vacker natur, träningsmöjligheter och avslutas med en vacker utsikt över Österdalälven vid Storbrottsberget utsiktsplats. Vid utsiktsplatsen vänder man och går tillbaka till Älvdalens Camping.

Det finns lite olika stigar att välja bland så titta på kartan som bland annat sitter vid starten och ute efter älvpromenaden.

Det finns solcellslampor vid träningsstationerna samt 2 av broarna. Stigarna är inte upplysta. Vid stigen som går närmast älven är det mycket rötter. När det börjar bli mörkt ute är det bra med pannlampa.

Älvpromenaden är ett samarbete mellan Älvdalens köpmangata, Älvdalens kommun och Älvdalens besparingsskogar. Se Älvpromenadens Facebook för uppdateringar

Fakta

  • Sommar

Vägbeskrivning

Från Älvdalens Turistbyrå: Kör norrut på RV70 mot Idre. I Rondellen, sväng vänster. I T-korsningen sväng höger och sedan första vänster till Älvdalens Camping. Parkera bilen och gå ned till Österdalälven. Följ Älven norrut så kommer startskylten för Älvpromenaden.