CBIS 6309020
Visa på karta

Åkerblads Gästgiveri

Tällbergs äldsta bondgård med anor från 1400-talet, nu ett fyrstjärnigt hotell i genuin dalaromantisk elegans. De har en vinkällare med egenimporterade viner, en fantastisk restaurang och vackra sällskapsrum.

Information

Alla gårdar har sin historia – det här är Åkerblads!
Åkerblads är Tällbergs bys äldsta gård och heter egentligen Gatugården, Tällberg 1:1, där namnet Gatu kommer från att den ligger vid gatan. Gården härstammar från 1400-talet, men man kan följa den bakåt till 1630-talet. Leksands kyrka brann nämligen sista gången år 1629 och med följde kyrkbokföringen, men enligt skattelängderna i Leksands socken kan du följa släkten 21 generationer tillbaka till 1537. Idag är det 19:e, 20:e, 21:a och 22:a generationen av familjen Åkerblad som välkomnar dig till Åkerblads Hotell. En gård som generation efter generation utstrålar en familjär och genuin dalaatmosfär.

Hotellet
Hos Åkerblads finner Ni 73 stycken ombonade och individuellt inredda gästrum med hög standard och romantisk anda. Vissa rum har även balkong, öppen spis eller är prydda av en kakelugn. Vid önskemål av specifikt rum ber de Dig berätta detta för dem vid Er bokning då alla deras rum är olika.

Restaurangen
I Åkerblads erkända Gästgiveri finns alltid tillfälle för njutning av mat och dryck av högsta kvalitét, och deras restaurang är med på White Guides lista över de bästa restaurangerna i Dalarna. Deras köksbrigad, med kökschef Stefan Pettersson i täten, letar ständigt efter lokala råvaror av bästa sort. Här kan avnjutas klassiska husmansrätter eller gourmetmat, egna importerade viner eller en bit hembakat kaffebröd. Det finns alltid särskild mat till barn som önskar något annat. De lagar naturligtvis gärna specialkost för Er som önskar. Säg dock gärna till vid bokningstillfället så att deras kök kan anpassa menyn på allra bästa sätt.

Avslappning
Tällberg ligger vackert beläget i Dalarna, med milsvid utsikt över sjön Siljan. Upplev stillheten och den trolska känslan av promenader längs Siljans strand. Åkerblads kan nu stolt presentera deras nya SPA-avdelning. Det nordiska materialvalen skapar en tidlös stillhet och bjuder in till avslappning på det anrika hotellet. Hotellets grundpelare är inte längre endast gastronomi och upplevelser, utan har nu fått sällskap av stillhet och harmoni.

Välkommen till Åkerblads värld!

Faciliteter och service

  • Hiss
  • Julbord
  • Frukost
  • Lunch
  • Närproducerat
  • White Guide