257 mil preparerade spår i norra Dalarna

Grövelsjön, Idre, Särna & Älvdalen har kanske Sveriges bästa skoteråkning, hit kommer man om man vill åka långtur, korttur, kurs eller prova på skoter. Nära, bekvämt och storslaget.

Älvdalens kommun erbjuder två fantastiska områden för skoteråkning. Nordic Area i södra delen och Snöskoter Område Norra Dalarna - SOND i norra delen. Båda områdena är s.k betalledsområden och sköts ideellt av skoterklubbarna. Avgifterna på lederna går oavkortat till ledskötseln, avgiften är obligatorisk för att nyttja lederna. Områdena har tillsammans ca 257 mil leder. Ledkort och skoterkarta finns att köpa på Tourist Informations i Älvdalen & Idre och de flesta mackar och andra näringsställen i området. Du hittar försäljningställen på www.sond.se eller www.nordicarea.se

Missa inte upplevelsen som en skotertur i vår fantastiska natur. Det medför också att det finns en hel del regler att följa och du som skoteråkare bör söka kännedom om. Respektera dessa regler som är till för skoteråkningens framtid! Har du ingen skoter, finns det idag ett brett utbud av uthyrningsföretag i området, med möjlighet till att åka på en guidad tur såval som på egenhand. Var observant på när du hyr skoter att den är försedd med märke för ledavgift. Det märket garanterar dig att uthyraren har uthyrningstillstånd och att skotrarna är besiktigad genom Bilprovningen. 

Klicka här för att läsa "Var får du köra skoter".

Att tänka på för att få köra skoter:
Du behöver ha traktor alt. B-körkort utfärdat före år 2000, Efter 1/1 2000 måste man ha förarbevis terrängskoter. Det gäller även om du har haft ditt vanliga körkort indraget.