Kvoterat flugfiske i Storån, Norra Dalarna

Säsongen 2018 är: 9 juni - 31 augusti.

Välj mellan att boka enbart Fiskekort eller Fiskekort med boende.  Bokningen hittar du här nedan. Försäljningen av fiskekorten kommer att öppna den 18 januari klockan 15:00 2018. OBS! Vid bokning via telefon tillkommer det en bokningsavgift på 100 SEK.

Storån ringlar sig fram i ett varierat landskap i Norra Dalarna mellan Särsjön i nordväst och ner till sammanflödet med Töfsingån i sydost. Norr om storån ligger den storslagna nationalparken Töfsingdalen med en nästintill opåverkad naturskog med tallar på en ålder över 400 år! Storån passerar en mängd småsjöar eller s k "hån". Området har länge varit välbesökt av fiskare.

I Storån gäller enbart flugfiske, och då menar vi fiske med flugspö, fluglina och fluga. Eftersom Storån ligger i ett naturreservat gäller förutom allemansrätten ytterligare föreskrifter för besökare. 

Praktiska detaljer som nycklar, upplysningar av ledsystemet i området får du av stugvärden i Hävlingen. havlingen.dalarna@lansstyrelsen.se eller telefon: (0)70-784 25 25.

Fiskekort 2018: 15 helveckokort och 5 kortvecko/weekend kort. Fiskekorten kommer att mailas ut i PDF-format till alla fiskare tidigast 2 veckor innan ankomst.