Välkommen till Bjursås

Vad gäller potentialen för cykling i området så har bl.a. Per Kempe, nye VD´n för skidanläggningen med mångårigt cykelintresse och erfarenhet från mtb-cykling runtom i Sverige, häpnat över hur fin cyklingen är. Detta har även bekräftats av flertalet utomstående, både ”kompisgäng” som kommer till Bjursås regelbundet för cykling och av mycket meriterade cyklister.

Om än Bjursås erbjuder gott om cykling för en helgresa på egen hand så är det även mycket positivt med närheten till bl.a. Lugnet. Bjursås kan komplettera och allmänt stärka känslan av att det finns ett riktigt fint cykel-nav i södra Dalarna. De märker även av intresse från utländska gäster; både de som faktiskt kommer hit och även från t.ex. Belgiska och Holländska resebyråer.

Att skapa en professionell och genomarbetat inramning via bl.a. Biking Dalarna underlättar både för gäst på plats och anläggningen att tydliggöra hur fin cyklingen är – det var därför mycket glädjande besked för anläggningen när den godkändes för att ingå i detta under sommaren 2017.

Översikt Leder

Cross Country   5 leder, totalt 122 km Läs mer
Leisure 2 leder, totalt 26 km Läs mer