Sveriges största cykelparadis!

Flera kända destinationer, över 130 mil uppmärkta leder, riktigt häftig xc-, downhill-, leisure- & landsvägscykling.

Biking Dalarna är ett samarbete mellan destinationerna Säfsen, Falun, Malung-Sälen, Rättvik, Mora, Idre och Orsa Grönklitt med syfte att erbjuda våra gäster högkvalitativa cykelupplevelser. Det har vi gjort genom gemensamma ledmarkeringar, en gemensam gradering av våra leder samt att vi garanterar att du hittar bra kringservice, mat och boende vid våra cykelområden.

Biking Dalarna består av sju destinationer och totalt finns det 105 mil uppmärkta Cross Countryleder, 42 mil Leisure cycling, 60 mil Road cyckling och 5 Downhillspår.

Vill du hyra cykel och boka boende, under Boka-knappen i toppmenyn hittar du vårt utbud.

Emil Lindgrens resa genom Biking Dalarna

Biking Dalarna

 Vad kan du förvänta dig av ett cykelområde som ingår i Biking Dalarna?

  • Lätt att hitta rätt! Om man känner sig trygg med att man är på rätt led och vet hur lång leden är kan man slappna av och koncentrera sig på att ha roligt på cykeln. Därför är alla cross country och downhilleder välmarkerade i terrängen. För leisure cycling och landsvägsleder finns bra vägbeskrivningar och ibland stödskyltning.
  • Lätt att välja rätt led! Vi har graderat våra leder enligt en gemensam matris. Det innebär att en blå led i Säfsen ska vara ungefär lika lättcyklad som en blå led i Sälen.
  • Lätt att komma igång. Bra kringservice är en viktig del av cykelupplevelsen. På alla destinationer inom Biking Dalarna ska det finnas möjlighet att hyra en cykel, att äta och bo samt att tvätta sig själv och sin cykel efter turen.
  • Lätt att hitta fler upplevelser. All information om våra cykelområden inom Biking Dalarna samlas här på bikingdalarna.se.

 

Aktuellt

I somras cyklade Emil Lindgren och Fredrik Ericsson genom Biking Dalarna på fem dagar – ett äventyr som följdes av väldigt många.  Nu är vi igång igen. Den här gången har vi bjudit in inte mindre än 16 st svenska och norska elitcyklister som under fyra dagar kommer cykla från Falun till Lindvallen, via Rättvik, Mora och Rörbäcksnäs. 

För att spetsa till det ännu mer arrangerar vi cyklingen i form av ett etapplopp för MTB där cyklisterna tävlar i lag om två. Banan består dels av snitslade segment inne på våra destinationer samt sträckor där lagen navigerar med GPS via givna checkpoints.

Självklart kommer vi att följa lagen hela vägen och publicera en videodagbok på facebook varje dag.

Vi hoppas att ni vill följa med på oss på resan!

 

Emil Lindgren laddar i Dalarna inför VM 

Som en del i sina förberedelser inför VM i mountainbike i tjeckiska Nove Mesto
(28/7-3/8) kommer Emil Lindgren att cykla genom samtliga destinationer inom Biking Dalarna under fem dagar.
Turen startar måndag 13 juni och totalt kommer 75 mil avverkas, det vill säga cirka 15 mil (eller nästan två Vasalopp) om dagen.
Läs mer 

Cykelsuccé i Dalarna

Nästan 60 000 cyklister besökte Biking Dalarnas destinationer under sommaren och hösten.
– En riktigt bra säsong, säger Lotta Magnusson, länsturismchef vid Region Dalarna.
Läs mer 

Artiklar

Källvikens Svarta, Falun - Utnämnd till en av "must do trail rides in scandinavia" på redbull.com

MTB Sweden 2014 - Rörbäcknäs