Shoppa i Säter

En blomstrande liten stad där du flanerar runt i Säters innerstad på smala gator och tittar in i de små butikerna, njut av atmosfären och låt dig inspireras. Kanske gör du ett fynd eller hittar det du länge letat efter.

Pastellfärgade träfasader och låga knuttimrade uthuslängor förmedlar en stillsam och ålderdomlig idyll i Säters charmiga stadskärna – en av Sveriges bäst bevarade trästäder. I de gamla gränderna – gatunätet är från 1600-talet – möts du av mysiga restauranger och butiker. Ibland ordnas guidade visningar då du får möjlighet att följa med på vandringar fyllda av berättelser om människor och verksamheter genom tiderna.

Med ”Säterstampen” i augusti öppnar säterborna upp sin bedårande gamla trästad och gårdsägarna bjuder generöst in till lummiga och välskötta innergårdar. Med historisk fantasi förflyttas besökaren 100 år bakåt i tiden bland gårdarna, på gatorna och i vimlet, med musik, hantverk, mat, marknad, dans och levande teater. Säterstampen ingår som en del i den -historiska veckan. Guidade rundturer, föredrag och vandringar, samt musik och konstutställningar arrangeras inte bara i Säter utan också i Bispberg och i Skönvik.

Shoppingkarta Säter

Läs mer om butiker i Säter >>