Säterdalens fäbod – ”där dåtid möter framtid”

På fäboden bedrivs sommartid djurverksamhet, aktiviteter för barn och servering. 

Här kan du lära dig mer om fäbodens olika djur och få närkontakt med djuren på ett bra sätt. Traditionella djur som bor på fäboden är får, höns och kaniner.

Aktiveter som tipspromenad och måla din egen Dalahäst kommer att erbjudas på fäboden i sommar. Här kan du också låna metspö och olika spel. För mer information och aktuellt program se sidan på Facebook ”Fäboden i Säterdalen”.

Servering – fäbodens våffelcafé

Ta en paus i fäbodens café med naturskönt läge invid Ljusterån. Caféet serverar söta våfflor, matvåfflor, smörgåsar, fikabröd och glass. Sortimentet är anpassat till fäbodens miljö och målet är att erbjuda till stor del närproducerat eller ekologiskt. 

Fäboden strävar efter att alla ska kunna fika här! Fråga efter alternativ för dig som inte kan äta laktos, socker eller gluten.

Öppettider säsongen 2017
15 juni-20 augusti, onsdag-söndag, kl 10:00-17:00, tisdagar kl 12:00-20:00
25-27 augusti fredag-söndag, kl 10:00-17:00

Ponnyridningen som bedrivits på fäboden är nu avslutad för säsongen. Sigge och Lava tackar för sig och flyttar till sitt nya hem. Från den 5 augusti sker alltså ingen ridning.

Kontakt: Torbjörn Almstedt, tel 070-7525995 eller via sidan på Facebook ”Fäboden i Säterdalen” https://www.facebook.com/saterdalensfabod/